Eveniment

USR: Tema privind familia e artificială. PSD a băgat-o pe gâtul României, iar acum are dificultăţi

USR: Tema privind familia e artificială. PSD a băgat-o...

Autor: Liviu Dadacus

29.03.2017, 15:02 160

„USR e unanim de acord că această temă e artificială, e o temă pe care PSD a băgat-o pe gâtul României şi acum, cu ea fierbinte în braţe, se gândeşte în Parlament ce ar putea să facă cu ea, pentru că ce s-a întâmplat ieri (marţi, n.r.) este tocmai conştientizarea de către PSD a faptului că sunt într-o situaţie dificilă cu acest referendum pe care l-au propus electoral înainte de alegeri şi care acum le creează dificultăţi”, a spus Dan Barna.

El a spus că, din punctul de vedere al USR, această temă privind familia nu e actuală.

„Punctul de vedere al USR este că această temă este o temă care fracturează artificial societatea. Nu e o temă actuală. În momentul de faţă România nu este în situaţia de a decide pentru căsătoria persoanelor de acelaşi sex sau nu. Modificarea Constituţiei nu face decât să deschidă o poartă pe o temă care nu e actuală. (...) În momentul de faţă România nu ar trebui să vină cu reglementări suplimentare pe acest subiect”, a adăugat Barna.

El a mai spus că parlamentarii USR vor vota potrivit conştiinţei în ceea ce priveşte iniţiativa cetăţenească de privind familia.

„Noi ca partid vom vota conform conştiinţei fiecăruia dintre membri, deci nu o să avem o directivă de partid”, a mai spus Barna.

Camera Deputaţilor a scos, marţi, de pe ordinea de zi a votului final iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, motivând că nu există niciun argument legal sau constituţional prin care acest for este primul sesizat, astfel că proiectul a fost retrimis Birourilor permanente reunite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO