Eveniment

Valea Prahovei, cea mai aglomerata destinatie montana

28.12.2008, 21:43 36

Valea Prahovei inregistreaza un grad de ocupare de 98% in perioada sarbatorilor de iarna, fiind astfel cea mai aglomerata statiune montanta din Romania, potrivit Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc care a inclus in aceasta statistica vanzarile de pachete prin intermediul agentiilor de turism. Totodata, Valea Prahovei, pentru care se estimeaza un grad de ocupare 98%, este singura destinatie de Revelion care nu a inregistrat scaderi fata de anii trecuti.

"Motivul pentru care Valea Prahovei ramane foarte aglomerata este faptul ca numarul de locuri disponibile este destul de scazut si exista foarte multi bucuresteni care ale aceasta destinatie de Revelion. Totodata, exista o categorie de persoane care a renuntat la Revelionul in afara tarii si a ales in schimb o destinatie interna", a spus Dragos Raducan, secretarul general al Federatiei Patronale a Turismului Romanesc. Potrivit lui, numarul de locuri de cazare in Valea Prahovei, inclusiv pensiuni, se ridica la 60.000-70.000.

"Valea Prahovei este cea mai cunoscuta destinatie si foarte multi bucuresteni isi petrec sarbatorile acolo", a spus Traian Badulescu, purtator de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). Badulescu a precizat ca majoritatea agentiilor au inregistrat scaderi comparativ cu anul trecut, exceptia fiind cele care au vandut pachetele de Revelion foarte devreme.

Per total numarul de pachete vandute in statiunile montane din Romania este cu 8% mai scazut in acest an fata de anul trecut. Daca pe destinatiile interne numarul de pachete vandute a fost cu 23% mai scazut, numarul romanilor care vor petrece Sarbatorile de Iarna in strainatate a inregistrat o diminuare si mai mare, de 38%. In acelasi timp, valoarea pachetelor vandute in aceasta perioada in afara tarii se ridica la 6,6 milioane de euro, in scadere cu 16%.

"Anul acesta s-au vandut pachetle foarte ieftine si cele foarte scumpe, cea mai afectata fiind astfel clasa de mijloc. Oamenii au fost mai precauti in acest an ca urmare a imaginii reflecatate a crizei", a mai spus Raducan. Cele mai solicitate destinatii externe sunt Austria, Grecia, Bulgaria, Turcia, Egipt si Tunisia. "Toate destinatiile au inregistrat scaderi, insa in cazul Austriei scaderea de 20% vine si din faptul ca multi au preferat sa plece pe cont propriu si nu prin intermadiul agentiilor", a mai spus Raducan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO