Eveniment

Vânzările din comerţul cu amănuntul, plus cu 5,3% în august faţă de iulie

Autor: Mediafax

05.10.2010, 23:49 24

Volumul cifrei de afaceri în comerţul cu amănuntul, cu excepţiacomerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în august cu5,3% faţă de iulie, dar a scăzut cu 3,7% faţă de aceeaşi lună din2009, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS),comunicate ieri.

Avansul înregistrat în august, comparativ cu iulie, s-a datoratcreşterilor la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun(+3,1%), la vânzările de produse nealimentare (+2,5%) şi comerţuluicu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazinespecializate (+2,2%).

Raportat la august 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comerţulcu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şimotociclete) a coborât cu 3,7%, pe fondul scăderii vânzărilor deproduse nealimentare (-6,6%) şi a celor de produse alimentare,băuturi şi tutun (-5,5%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilorpentru autovehicule în magazine specializate a urcat cu 7,2%.
În primele opt luni ale anului, com­parativ cu perioadaianuarie-august 2009, volumul cifrei de afaceri pen­tru comerţul cuamănuntul a scă­zut cu 5,3%, evoluţie cauzată de redu­ce­reavânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-7,1%) şi avânză­ri­lor de nealimentare (-6,3%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO