Eveniment

Vicepresedintele Concurentei, interimar la sefia institutiei

12.03.2007, 19:10 18

Vicepresedintele Consiliului Concurentei Alexe Gavrila va asigura interimatul la conducerea institutiei, dupa ce Mihai Berinde a demisionat, numirea noului presedinte urmand sa fie facuta de catre presedintele Traian Basescu, la propunerea Guvernului. Plenul Consiliului Concurentei a decis ca acesta sa asigure interimatul la conducerea institutiei pana la numirea unui nou presedinte.
"Imi doresc ca acest interimat sa fie cat mai scurt, ceea ce presupune ca presedintele Romaniei sa faca numirea, la pro-punerea Guvernului, intr-un interval de timp cat mai redus. Pe perioada interimatului nu mi-am propus sa fac modificari de substanta in ceea ce priveste organizarea si functionarea, ci doar sa asigur continuarea desfasurarii activitatii Consiliului Concurentei", a declarat, intr-un comunicat, Alexe Gavrila. El a fost numit in functia de vicepresedinte al Consiliului Concurentei in septembrie 2006.
Mihai Berinde a demisionat si nu mai ocupa aceasta functie incepand de vineri, dupa cele 30 de zile de preaviz. Berinde a ocupat functia de presedinte timp de trei ani, incepand din martie 2004, mandatul fiind de cinci ani.
Plenul Consiliului Concurentei este format din sapte membri, respectiv un presedinte, doi vicepresedinti si patru consilieri de concurenta, cu mandat de cinci ani.
Al doilea vicepresedinte, pe langa Alexe Gavrila, este Constantin Ciutacu, iar consilierii de concurenta sunt Mihai Giugariu, Benedict Sarbu, Nandor Jozsef Nemenyi si Stefan Neagoe. Gavrila, Nemenyi si Neagoe au fost numiti in functii la inceputul lunii septembrie a anului trecut.
Membrii plenului si inspectorii de concurenta nu pot face parte din partide sau alte formatiuni politice.
Calitatea de membru al Consiliului este incompatibila cu exercitarea oricarei alte activitati profesionale sau de consultanta, cu participarea, directa sau prin persoane interpuse, la conducerea sau administrarea unor entitati publice sau private, sau cu detinerea de functii ori de demnitati publice, cu exceptia activitatii didactice din invatamantul superior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO