Eveniment

Victor Ponta încalcă legislaţia rutieră intercalându-se în coloana oficială a preşedintelui. Va rămâne fără carnet?

Victor Ponta încalcă legislaţia rutieră intercalându-se în coloana oficială a preşedintelui. Va rămâne fără carnet?

Autor: Mediafax

11.02.2012, 09:39 1473

Preşedintele Traian Băsescu a plecat vineri seară la Predeal, pentru a petrece un weekend cu zăpadă la munte. Surprinzător, în coloana prezidenţială, pe segmentul Ploieşti-Predeal, s-a aflat şi maşina liderului PSD Victor Ponta, informează Mediafax.

Călătoria celor doi în aceeaşi coloană, cu antemergător şi maşini ale Poliţiei, a fost conjuncturală, după cum a declarat aseară, pentru gandul.info, Victor Ponta. Liderul PSD se îndrepta spre o şedinţă de partid la Braşov când, pe DN1, a prins coloana prezidenţială. Pentru că nu a putut s-o depăşească, Ponta s-a "ataşat" coloanei, în ciuda încercării iniţiale a unei maşini care însoţea autovehicolul prezidenţial de a îndepărta "intrusul".

Iată ce povesteşte şoferul lui Victor Ponta, pentru gândul: "Am ajuns din urmă coloana lu' Băse la intrarea pe centura Ploieştiului, am încercat de vreo două ori s-o depăşim, da' ne-a blocat unul dintre echipajele de poliţie şi a trebuit să renunţăm. După aia poliţiştii au încercat şi să ne împiedice să stăm în coada coloanei, dar când au văzut cine suntem ne-au lăsat în pace. Şi ne-am târât până la Predeal cu 70-80 la oră, că nu s-a putut merge mai repede din cauza aglomeraţiei de pe şosea, cu toţi antemergătorii lu' Băse. Noroc că de la Predeal s-a mai eliberat drumul şi am putut s-o calc ca lumea, nu mi-a mai stat nimeni în faţă până la Braşov, am ajuns în doar vreo 13-14 minute".

Conform legislaţiei rutiere, conducătorii de autovehicule care nu respectă semnalele poliţiştilor la trecerea coloanelor oficiale sau se intercalează sau se ataşează la o astfel de coloană riscă suspendarea dreptului de a conduce.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO