Eveniment

Videanu sau Prigoana?

Videanu sau Prigoana?

Anul alegerilor va tine politicienii in sah

04.01.2008, 19:40 10

Anul 2008, un an electoral, va aduce schimbari la nivelul administratiei locale si centrale. In alegerile locale din vara atentia se va concentra, ca de fiecare data, asupra Primariei Bucurestilor. Dar exista inca necunoscute: Va candida Adriean Videanu la propria-i succesiune? Daca va candida, ce sanse va avea avand in vedere marile probleme ale Capitalei pe care nu poate demonstra ca le-a rezolvat? Va iesi PD cu un nume surpriza - de pilda omul de afaceri Silviu Prigoana - asa cum se vehiculeaza in mediile democrate?
Alegerile europarlamentare din toamna trecuta au reprezentat un barometru al increderii in partidele parlamentare. PD a iesit pe primul loc, dar nu a avut scorul pe care si l-a dorit, iar acest lucru a urgentat crearea unui partid prezidential PD-L (PD si PLD, partidul lui Theodor Stolojan).
Va reusi acest partid sa castige alegerile legislative din toamna, la un scor care sa-i permita sa guverneze singur?
Va reusi PSD sa rastoarne prognozele si sa revina la guvernare?
Daca noul partid prezidential (PD-L) va castiga alegerile, cele mai mari sanse sa ajunga prim-ministru le are Vasile Blaga.
Intrebarea care ramane este daca Traian Basescu il va desemna pe acesta drept premier sau il va prefera pe Theodor Stolojan.
In PSD, Mircea Geoana isi joaca destinul politic. Va reusi el sa ramana la carma partidului printr-un scor bun obtinut in alegerile locale si generale?
El a declarat ca va demisiona, daca partidul sau nu castiga alegerile. Dar au social-democratii forta sa revina, stiut fiind ca in opozitie au scazut de la 37%, scor obtinut in 2004, la 23%, scor obtinut la europarlamentare?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels