Eveniment

VIDEO - Tot mai multe voci pun violenţele din Piaţa Universităţii în seama ultraşilor diferitelor echipe de fotbal. Echipele de filmare sunt ameninţate să nu mai filmeze actele de violenţă

Tot mai multe voci pun violenţele din Piaţa Universităţii în seama ultraşii diferitelor echipe de fotbal. Echipele de filmare sunt ameninţate să nu mai filmeze actele de violenţă

Foto: Octav Ganea

Autor: Mediafax, Pro TV

15.01.2012, 20:28 911

Sutele de oameni adunaţi, duminică seară, în Piaţa Universităţii, strigă de la "Jos taxa auto" la "Jos Băsescu", cei care aruncă în jandarmi cu bucăţi de bordură fiind tineri din galeriile sportive, care după agresiuni se retrag în pasajul de la metrou.

Majoritatea celor agresivi sunt persoane tinere, jandarmii încearcă să evite folosirea forţei, deşi instigatorii par a urmări tocmai confruntări directe, ei recurgând şi la sticle incendiare.

Bucăţi din pavaj zboară deasupra capetelor tuturor protestatarilor, deşi ţintetele ar fi jandarmii şi poliţiştii de la serviciile de intervenţie.

Grupuri aparent răzleţe atacă simultan, apoi fug în pasajul de la metrou, unde îşi stabilesc replierile în zona ocupată de forţele de ordine.

În acest timp, manifestanţi paşnici stau grupaţi şi privesc consternaţi la derularea evenimentlor, iar unii dintre ei fac apel la calm, dar situaţia pare scăpată de sub control.

Faptele agresorilor se încadrează la acte de huliganism, însă o intervenţie în forţă a jandarmilor nu ar face decât să amplifice conflictul iscat în Piaţa Universităţii, unde iniţial s-au adunat manifestanţi nemulţumiţi de politicile guvernamentale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO