Eveniment

Vladescu si Boc nu cedeaza in discutia cu sindicatele

Vladescu sustine ca modificarea scrisorii de intentie catre FMI ar fi o eroare

Vladescu sustine ca modificarea scrisorii de intentie catre FMI ar fi o eroare

20.05.2010, 23:38 15

Ministrul finantelor Sebastian Vladescu sustine ca modificareascrisorii de intentie catre FMI ar fi o eroare si a ramas peaceasta pozitie in cursul rundei de discutii cu sindicatele care aavut loc ieri la Finante cu participarea premierului Emil Boc.

Pe parcursul intalnirii care a durat circa trei ore, partile auincercat fara succes sa se convinga reciproc ca au solutii mai bunepentru redresarea bugetului public.

La final, sefii confederatiilor sindicale au plecat convinsi ca"guvernul este inflexibil" si ca nu va modifica nimic dinscrisoarea de intentie.

In aceste conditii, sindicalistii au reluat amenintarea cu grevagenerala pe 31 mai.

Premierul a spus ca masurile de ajustare - taierea salariilorbugetarilor cu 25% si a pensiilor cu 15% - sunt necesare, in cazcontrar plata salariilor si a pensiilor urmand sa fie sistata indecembrie.

"Stiu ca in acest moment Guvernul pe care il reprezint nu esteun guvern simpatizat pentru ca daca ar fi un guvern simpatizat arputea conduce Romania la dezastru si ar putea pune in pericolviitorul acestei tari", a spus Boc explicand ca masurile suntimpuse de derapajele din politica de salarii si pensii din 2007 si2008 si de consecintele crizei economice.

El sustine ca Guvernul va cauta si solutii pentru mentinereainvestitiilor si a locurilor de munca. "Guvernul este receptiv laorice se discuta, dar nu poate fi orb."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO