Eveniment

Vosganian: Guvernul si-a facut datoria fata de Bechtel

18.08.2008, 19:56 11

Fondurile alocate in acest an de stat pentru lucrarile de constructie la autostrada Brasov-Cluj-Bors au ajuns la 400 de milioane de euro, dupa ce au fost suplimentate cu 400 mil. lei (aproximativ 112 mil. euro), la a doua rectificare bugetara decisa, in luna iulie, de catre Executiv.
"Noi avem nevoie de autostrada. Anul acesta am alocat 400 de milioane de euro la Bechtel. As vrea sa vad si eu kilometri de autostrada pe masura finantarilor noastre. Guvernul Romaniei si-a facut datoria, in bugetul acestui an sunt integral acordate finantarile. Iar daca lucrurile nu merg cum trebuie, intrebati-i pe dansii si spuneti-le ca noi ne-am facut datoria", a declarat ministrul economiei si finantelor Varujan Vosganian la Cluj.
La sfarsitul lunii februarie, fostul director al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anunta ca bugetul pe 2008 pentru autostrada Brasov-Bors a fost deja epuizat, iar lucrarile ar putea fi stopate in aceste conditii. Ulterior, in iunie, ministrul transporturilor Ludovic Orban anunta ca Guvernul va aloca, la rectificarea bugetara, 200 mil. euro pentru aceasta investitie. Directorul de comunicare al CNADNR, Stefan Szobotka, declara, la 12 mai, ca, pana in noiembrie, vor fi dati in folosinta primii 35 km ai Autostrazii Transilvania, pe tronsonul Turda-Gilau din judetul Cluj.
Vosganian a mai spus ca Guvernul este pregatit sa finanteze cu jumatate din suma proiectul hidroenergetic de la Tarnita-Lapustesti (judetul Cluj), in valoare de 1 mld. euro. "Proiectul Tarnita a intrat in urma cu doua saptamani in programul de investitii al Hidroelectrica", a spus ministrul. El a precizat ca se afla in negocieri cu trei investitori care sunt "foarte interesati sa investeasca intre 500 de milioane si un miliard de euro, practic toti banii investitiei, in statia de pompare".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO