Eveniment

Water Park din Craiova, vizat de o anchetă a DNA, urmează să fie inaugurat

Water Park din Craiova, vizat de o anchetă a DNA,...

Autor: Ionut Jifcu

09.08.2017, 15:43 411

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că inaugurarea Water Park-ului se va face deşi constructorul mai are câteva lucruri de remediat.

„Începând de sâmbătă, Water Park-ul va fi deschis publicului larg, până când va permite vremea, pentru ceea ce este în exterior, şi non-stop pentru ceea ce este în interior. Recepţia a fost semnată în cursul zilei de luni şi numai acest lucru mă face să vă spun oficial că putem să inaugurăm Water Park-ul, dar la recepţie să ştiţi că există o anexă destul de stufoasă, mult mai stufoasă decât la celelalte proiecte, cu observaţii. Acestea sunt lucruri rezolvabile de către constructor, în termenul de 30 de zile pus la dispoziţie prin anexă”, a afirmat Genoiu.

Edilul a explicat că municipalitatea a dorit să grăbească inaugurarea pentru a mai prinde o parte din sezonul estival.

„Trebuie să profităm de vremea bună, să avem acest obiectiv şi în perioada de vară, atât cât a mai rămas din ea, iar el va fi sub observaţie şi va rămâne sub observaţie o perioadă mai lungă, pentru că vrem să vedem comportarea tuturor dotărilor de acolo şi în perioada de iarnă. Programul, dacă nu mă înşel, este între ora 10:00 şi 20:00 seara, sperăm că sunt toate lucrurile puse la punct, eventual dacă o să mai observaţi pe acolo mici neajunsuri, sunt multe dintre ele prevăzute de noi, luate în calcul, în ceea ce priveşte recepţia”, a mai spus Mihail Genoiu.

Tarifele practicate la Water Park-ul din Craiova sunt de 24 de lei pentru copiii între 5 şi 10 ani, de luni până vineri (brăţară albă); 36 de lei pentru persoanele de peste 10 ani, de luni până vineri (brăţară albastră); 34 de lei pentru copiii între 5 şi 10 ani, în weekend (brăţară roşie); 50 de lei pentru persoanele de peste 10 ani, în weekend (brăţară neagră); saună 15 lei, recomandată doar persoanelor peste 16 ani (brăţară verde) .

Proiectul a fost realizat cu finanţare europeană, iar lucrările executate de o asociere de trei firme - Delta ACM, Polystart şi UTI, care a câştigat licitaţia lansată de Primăria Craiova. Perioada de implementare a proiectului este de 37 de luni, începând cu 10 septembrie 2011.Valoarea totală a proiectului este de 86.066.199,35 lei, din care 41.192.584,21 lei cofinanţare de la bugetul local, 30.320.010,23 lei este contribuţia Uniunii Europene şi 14.553.604,91 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional

Proiectul Water Park-ului a fost vizat de o anchetă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a descins pe şantier în luna noiembrie a anului 2014, anchetând fraudele realizate la proiectul cu fonduri europene. Dosarul îşi urmează cursul, la data de 10 iulie Curtea de Apel Craiova respingând contestaţiile celor nouă inculpaţi şi dispunând începerea judecării procesului.

Potrivit DNA, inculpaţii au prejudiciat Primăria Craiova şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice cu suma totală de 5.547.055 lei (aproximativ 1.232.678 euro). În plus, alte două persoane implicate în activitatea infracţională şi-au recunoscut vinovăţia pe parcursul cercetărilor şi au fost deja condamnate la câte 3 ani de închisoare cu suspendare.

Primăria Craiova s-a înscris ca parte civilă în dosar cu suma de aproximativ 2,3 milioane de lei, sumă consemnată ca garanţie de la una dintre firmele constructoare implicate în dosar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO