Eveniment

Zăpada şi gerul au făcut să bată vântul în restaurante

Autor: Cristina Rosca

14.02.2012, 00:05 307

Vremea geroasă şi ninsorile abundente i-au ţinut pe oameni în casă, fapt pentru care vânzările şi traficul din restaurante a scăzut cu până la 30%.

"Vremea din ultima perioadă ne-a afectat puternic. Am simţit că atât traficul, cât şi vânzările au scăzut cu până la 20-30% comparativ cu aceeaşi perioadă a anul trecut", spune Oprea Debi, administratorul barului Bor­dello's din Centrul Istoric al Capitalei.

Centrul Vechi al Bucureştiului este kilometrul zero al distracţiei din România, aici fiind localizate 150-200 de baruri, cafenele şi restaurante, care au anual businessuri de circa 150 de milioane de euro.

Dragoş Petrescu, unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din domeniul restaurantelor şi unul dintre primii antreprenori care şi-a făcut curaj să intre în Centrul Vechi, spune că toată industria de restaurante este afectată de vreme, nu doar locaţiile din Centrul Istoric. Petrescu deţine în zona veche a Capitalei mai multe locaţii - Cantina Sport Bar, Backwerk, Bun de tot, Caru' cu Bere (în administrare).

"Vremea actuală a afectat întreaga industrie de restaurante, provocând scăderi de 25-30% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut."

Remus Tiucă, şeful restaurantelor chinezeşti Wu Xing, confirmă afirmaţiile lui Petrescu. Wu Xing, lanţul specializat în servicii de livrare la domiciliu, dar care deţine şi restaurante în capitală, a simţit atât o scădere a traficului în locaţii, cât şi o scădere a vânzărilor ca urmare a faptului că unele comenzi nu au putut fi livrate din cauza vremii.

"Au existat comenzi care nu au putut fi livrate. Acum încercăm să mergem doar pe bulevardele mari pentru că străduţele sunt complet înzăpezite", spune Remus Tiucă. El mai spune că traficul din locaţiile Wu Xing - Pipera şi AFI Palace Cotroceni - a scăzut cu 10-15%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO