Eveniment

ZF Agribusiness 2017 pune sub lupă agricultura României, o industrie de peste 15 miliarde de euro anual

ZF Agribusiness 2017 se va desfăşură pe 30 octombrie la hotelul Marriot din Capitală

ZF Agribusiness 2017 se va desfăşură pe 30 octombrie la hotelul Marriot din Capitală

Autor: Roana Rotaru

26.10.2017, 00:06 1117

„Cum pot ieşi fermierii români din cursa exportului de materii prime brute?” este întrebarea la care vor încerca să răspundă cei mai importanţi oameni ai momentului din agricultura României, prezenţi la ZF Agribusiness ‘17, un eveniment organizat de Ziarul Financiar.

România a ocupat anul trecut locul întâi la producţia de floarea-soarelui în UE, locul doi la producţia porumb şi locul cinci la grâu, iar recoltele din acest an agricol se anunţa a fi mai bogate ca în 2016.

Pe 30 octombrie 2017, la Hotelul Marriott din Capitală, ministrul agriculturii Petre Daea va prezenta bilanţul recoltelor din anul agricol 2017 şi rezultatele activităţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de la preluarea mandatului până în prezent.

Cine a încasat avansul aferent campaniei agricole 2017? Paul Kmen, directorul adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, va prezenta bilanţul sumelor autorizate la plată la zi.

Renasc coopertivele? Fără să fie organizaţi în cooperative fermierii nu pot livra cantităţi mari care să le asigure preţuri avantajoase şi o putere mai mare de negociere. Nicolae Sofone, preşedintele Dobrogea Sud – cea mai mare cooperativă agricolă din România, cu afaceri de circa 18 mil. euro în 2016, va explica avantajele şi dezavantajele asocierii în cooperative.

Despre preţurile la care îşi vor valorifica producătorii români producţiile anului 2017 vor vorbi traderii români de cereale români Brisegroup, Dachim şi Transylvania Invest.

Invitaţii Emil Dumitru - preşedintele aso­ciaţiei Pro Agro şi Cristian Popescu - avocat aso­ciat Popovici Niţu Stoica & Asociaţii, vor vorbi despre cum văd ei viitorul agricuturii în România.

Podusele „made in Romania” au început să prindă tot mai mult teren, o carte pe care mizează cele mai mari reţele comerciale din România. Cât de căutate mai sunt produsele româneşti pe piaţa din România este o temă de discuţie care va fi dezătută alături de Mircea Isvoranu - manager legume-fructe Carrefour România, Alina Constantinescu - producător de legume şi fructe ecologice marca Nasul Roşu şi Aurel Tănase - preşedintele OIPA Legume Fructe.

Oportunităţile de dezvoltare din sectorul zootehnic vor fi analizate alături de  crescătorul de bovine de lapte Mihai Petcu - proprietarul Agroindustriala Pantelimon şi producătorul de carne de porc Cătălin Ene - administratorul complexului de creştere a porcinelor Macro Suin.

ZF Agribusiness'17 vine cu noi informaţii din agribusinessul românesc, o industrie de peste 15 mld. euro în 2016, care scoate România de pe ultimele poziţii din clasamentele UE şi o propulsează în topul celor mai mari producători agricoli din UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO