Eveniment

ZF, vedeta la Conferinta Mondiala a Editorilor si Marketerilor

18.11.2005, 19:39 14

Cel putin 400 de participanti din 70 de tari dezbat la Atena soarta publishing-ului la nivel mondial, in cadrul Conferintei si Expozitiei Mondiale a Editorilor si Marketerilor, organizata in perioada 17 - 18 noiembrie de catre Asociatia Mondiala a Ziarelor (WAN).

Ziarul Financiar a fost adus in atentia participantilor la inceputul conferintei, cand Timothy Balding, CEO al WAN, a folosit in prezentarea sa de deschidere spotul publicitar "Restaurantul", realizat de Tempo Advertising pentru aceasta publicatie.

Timothy Balding a prezentat acest spot pentru a demonstra audientei cat de mult tin publisherii la ziarele lor.

Printre subiectele aduse in discutie la aceasta editie a Conferintei Mondiale a WAN s-a aflat si posibilitatea de a castiga cititori si venituri din exploatarea media digitala.

De asemenea, Aura Iordan, Business Analyst WAN, si Jim Chisholm, Strategy Advisor, au vorbit despre cele mai bune metode puse in practica de catre un publisher pentru a creste vanzarile unei publicatii.

O alta tema abordata de participantii WAN este cea a pasului pe care il vor face ziarele dupa trecerea de la formatul broadsheet la cel tabloid.

Dezbaterile referitoare la formatul pe care ziarele ar trebui sa il adopte pentru a stopa pierderea de cititori continua, iar WAN prezinta, azi, un proiect in care sunt analizate riscurile acestor schimbari de format si care propune metode de crestere a audientei.

Publimedia, compania de publishing a grupului MediaPRO si editorul Ziarului Financiar, este singura organizatie din media romaneasca prezenta la acest congres.

De-a lungul timpului, spotul "Restaurantul", realizat de agentia Tempo Advertising pentru Ziarul Financiar, a obtinut mai multe distinctii internationale si una nationala (Cel mai bun spot TV la festivalul Ad''Or din 2003).

In plus, lucrarea a fost selectata de Alexander Luerzer pentru a fi inclusa in Luerzer Archive 2003, alaturi de cele mai bune 70 de spoturi din lume.

ralucat@mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO