ZF 24

ZFeLEARNING: Cum eviţi riscurile cauzate de fluctuaţiile de curs sau de dobândă cu ajutorul contabililor?

Până în prezent, platforma ZFeLEARNING a adunat în portofoliu 14 cursuri

Autor: Corina Mirea

24.02.2014, 20:04 320

Specialiştii în contabilitate care vor să minimizeze riscurile de business ale unei companii cauzate fluctuaţiile de preţ, de do­bândă sau ale ratei valutare cu ajutorul instru­mentelor contabile de acoperire au acum la dispoziţie un curs online, de aproxi­mativ două ore, pentru a-şi pune la punct cunoştinţele necesare pentru aplicarea acestora.

Ce înseamnă instrumentele finan­ciare derivate, care sunt criteriile de aplicare a contabilităţii de acoperire a riscurilor, cum se face documentarea formală pentru acest proces sau care sunt termenii de încheiere a relaţiei de acoperire sunt doar câteva dintre noţiunile pe care profesioniştii care raportează sau urmează să raporteze situaţii financiare după standardele IFRS (Standarde Inter­naţionale de Raportare Financiară) sau pachete de raportare bazate pe IFRS le pot învăţa sau revizui prin intermediul cursului online „Contabilitatea de acoperire împotriva riscurilor“. Acesta este disponibil pe platforma de cursuri video online în limba română ZFeLEARNING, lansată la jumă­tatea anului trecut de ZF. 

Cursul de e-learning oferit de ZF are un cost de 38 de euro cu TVA şi poate fi parcurs în termen de 45 de zile de la achiziţionare. Pentru a-l promova, cursanţii trebuie să treacă printr-un scurt test de tip grilă după fiecare capitol şi să răspundă corect la întrebările din testul final al cursului în proporţie de minimum 70%.

Până în prezent, platforma ZFeLEARNING a adunat în portofoliu 14 cursuri din domeniul financiar-contabil, juridic, medical, farmaceutic, marketing şi comunicare şi din domeniul fondurilor europene. Platforma ZFeLEARNING este dez­voltată de ZF în parteneriat cu BDO Bu­siness School (programul de trai­ning al companiei de audit şi con­sultanţă de business BDO), Expand Health România (firmă de consultanţă în management şi marketing), NNDKP (Nestor - firmă de avocatură) şi The Academy at PwC (centrul de training al firmei de audit şi consultanţă fiscală PwC).

Vezi aici cursulContabilitatea de acoperire împotriva riscurilorsusţinut de ANA-MARIA BUTUCARU, Senior Manager în Departamentul de Audit de Servicii Financiare din cadrul PwC România.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24