Eveniment

Zonele semicentrale, in atentia investitorilor imobiliari

22.12.2004, 00:00 10



Zonele semi-centrale din Bucuresti atrag din ce in ce mai multi investitori din sectorul imobiliar, pe fondul interesului manifestat de firmele care doresc sa inchirieze spatii pentru birouri si a aglomerarii centrului Capitalei, potrivit reprezentantilor companiei ESOP.



"Zonele semi-centrale incep sa se bucure atat de atentia investitorilor, cat si de cea a chiriasilor - cu conditia sa aiba bune conexiuni la reteaua de transport public. Ne bucuram pentru aceasta evolutie, deoarece poate fi urmatorul pas important in evolutia pietei imobiliare, in conditiile aglomerarii deosebite a zonelor centrale", a declarat directorul de marketing al ESOP, Mirela Manea.



Potrivit ESOP, doua din zonele semi-centrale cu un potential ridicat de dezvoltare sunt platforma Pipera si zona Grozavesti- Semanatoarea.



Printre avantajele platformei Pipera se numara apropierea de zonele rezidentiale importante ale Capitalei (Herastrau, Primaverii, Domenii, Floreasca, etc), accesul la mijloacele de transport in comun si dezvoltarea parcului de afaceri si birouri IRIDE.



In zona Grozavesti-Semanatoarea terenurile sunt in general ieftine si usor de gasit fata de centrul Capitalei, cu suprafete de 1.400-10.000 de metri patrati la preturi de 150 - 280 de euro pe metru patrat. Totodata, cladirile din clasele B si C au piata de desfacere, iar zona prezinta spatii de parcare mai generoase, potrivit ESOP.



Cu toate acestea, zona Semanatoarea are si dezavantaje, printre care se numara infrastructura veche de distributie a energiei electrice, iar costurile de optimizare a alimentarii cu electricitate revin investitorilor.



Manea apreciaza ca un alt avantaj al zonelor semi-centrale este reprezentat de posibilitatea realizarii unei sistematizari mai eficiente.



Reprezentantii companiei specializate in domeniul inchirierilor de spatii de birouri, vile si apartamente arata ca piata imobiliara din Capitala se confrunta cu un deficit de spatii de calitate, cu suprafete de 150 - 300 de metri patrati, disponibile pentru inchiriere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO