Evenimente

Costică T. Mustaţă, Grupul Uzinsider: Creştere cu 50% a numărului de angajaţi la Promex Brăila

Advertorial

Costică T. Mustaţă, Grupul Uzinsider: Creştere cu 50%...
13.11.2023, 08:00 743

Grupul Uzinsider, unul dintre marii jucători autohtoni din industria grea, cu afaceri anuale de peste 70 mil. euro îşi consolidează poziţia pe piaţa internă şi externă. “Ne concentrăm pe extinderea gamei de produse, în parteneriat cu firme internaţionale de top pentru a oferi clienţilor noştri echipamente de cea mai bună calitate, fabricate integral în Uniunea Europeană. De exemplu, la nivel de Grup, suntem în negocieri avansate pentru a intra pe segmentul de producţie de componente pentru centrale nucleare”, precizează Costică T. Mustaţă, managing director al Grupului Uzinsider.

Potrivit conducerii Uzinsider, un alt obiectiv important îl constituie diversificarea activităţii companiei Promex SA Brăila, membră a Grupului, prin implicarea inclusiv în proiecte complexe în domeniul tehnicii militare. Conform sursei citate, în prezent, la Brăila se produc echipamente metalurgice agabaritice pentru parteneri din Austria, Germania, Spania, Franţa şi România. De asemenea, aici se realizează reparaţii şi mentenanţă pentru pontoane, şi maşini de săpat tranşee şi componente tancuri destinate Ministerului Apărării Naţionale, însă compania are câteva avantaje competitive care o plasează printre favorite pe segmentul de producţie de tehnică de luptă.

“Avem acreditare NATO pentru producerea şi livrarea de componente sau echipamente complete pentru industria de apărare, dispunem de o infrastructură dezvoltată, de tehnologie, utilaje şi echipamente moderne, precum şi de personal foarte bine pregătit, astfel încât putem realiza la preţuri competitive şi la cel mai înalt nivel calitativ atât componente, cât şi asamblarea produsului finit, dacă este cazul. Mai mult, fiind un grup integrat, producţia se poate realiza în paralel atât la Brăila, cât şi în fabricile noastre de la Bistriţa şi Ploieşti, care au la dispoziţie platforme industriale adecvate dezvoltării unor proiecte mari”, detaliază Costică T. Mustaţă, care a fost numit de curând şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al PROMEX.

Pe fondul creşterii cererii venite din piaţă şi a eforturilor de diversificare a producţiei, conducerea companiei anunţă pentru perioada următoare o majorare cu circa 50% a numărului de angajaţi. “Avem nevoie de sudori, lăcătuşi, prelucrători prin aşchiere pentru maşini cu comandă numerică”, punctează preşedintele Consiliului de Administraţie.

Platforma industrială Promex dispune de căi interioare, cu ieşire la reţeaua rutieră a oraşului şi la Podul Nou peste Dunăre, şi de cale ferată uzinală, conectată la liniile naţionale. Portul fluvial, care permite intrarea navelor maritime de până la 3.600 tdw, este la doar 1,5 km şi este legat de Promex printr-o infrastructură rutieră directă. Datorită acestor avantaje, conducerea companiei apreciază că aici pot fi realizate şi alte tipuri de proiecte industriale, dar şi un hub logistic.

“Astfel de afaceri vor avea un impact semnificativ la nivel regional, prin prisma dezvoltării pe orizontală şi pe verticală a industriei, dar şi a rezolvării unor probleme sociale. Pentru a atrage cât mai multe proiecte, ar fi de dorit ca administraţia locală să ia în calcul o serie de stimulente pentru investitori, deoarece investiţiile sunt baza pentru creşterea calităţii vieţii în comunitate şi a recunoaşterii comunităţii la nivel naţional”, este de părere Costică T. Mustaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO