Evenimente

LEIER: Investiţii semnificative în România

Advertorial

LEIER: Investiţii semnificative în România

Autor: Publicitate

17.11.2023, 13:02 1120

Grupul de firme LEIER, lider în industria materialelor de construcţii, îşi reiterează angajamentul ferm faţă de dezvoltarea economică a României prin reinvestirea profitului acumulat în decursul anilor de activitate pe piaţa locală în modernizarea fabricilor preluate şi extinderea capacităţilor de producţie. Această strategie de reinvestire a profitului a avut un impact semnificativ asupra economiei locale, contribuind la crearea de noi locuri de muncă şi la stimularea dezvoltării industriale.

Investiţii majore în unităţi de producţie

În cadrul expansiunii locale în România, iniţial susţinută de Leier Austria, grupul de companii din România a obţinut succes financiar. Compania a alocat integral profitul acumulat pentru retehnologizare, dezvoltare şi achiziţii noi, consolidându-şi astfel poziţia pe piaţă prin adaptare şi extindere continuă.

Noile unitaţi au contribuit la creşterea capacităţii de producţie a companiei şi au oferit noi oportunităţi de angajare. Prin deschiderea acestor fabrici, LEIER se angajează să contribuie la dezvoltarea economică regională şi la creşterea bunăstării comunităţilor locale.

Fabrică nouă de vibropresate în Unirea – 2004

Fabrică de zidărie ceramica in Iaşi (Brikston) - 2018

Fabrică de zidărie ceramică şi tiglă ceramică in Sighişoara (Siceram) - 2019

Fabrică nouă de vibropresate în Câţcău - 2021

Fabrică nouă de vibropresate în Iaşi  – 2022

Fabrică nouă de vibropresate în Feldioara – 2023

Modernizarea fabricilor preluate şi extinderea acestora

LEIER a înţeles importanţa menţinerii unui standard înalt de producţie şi a luat decizia de a investi în modernizarea fabricilor preluate în România. Această modernizare include implementarea tehnologiilor de ultimă generaţie pentru a asigura eficienţa şi sustenabilitatea proceselor de producţie. Prin această iniţiativă, LEIER îşi propune să producă materiale de construcţii de cea mai înaltă calitate, satisfăcând astfel cerinţele tot mai exigente ale pieţei.

Investiţii în fabrica din Iaşi:

Modernizare integrală prin achiziţionarea de utilaje specifice industriei;

Amenajare platforme beton în interiorul fabricii, asigurand astfel un proces de logistica imbunatatit, aproximativ 35.000 mp;

Extindere şi amenajare depozit de rumeguş cu o suprafaţă de aproximativ 1.800 mp.

Construcţie hale noi cu o suprafaţă totală de aproximativ 3.900 mp;  

Imbunătăţirea proceselor pentru o manipulare mai eficientă a materiilor prime şi o pregătire mai rapidă şi mai precisă pentru producţie, optimizând astfel resursele şi reducând deşeurile, contribuind astfel la angajamentul companiei pentru sustenabilitate şi responsabilitate socială.

Investiţii în fabrica din Feldioara:

Modernizare echipamente si utilaje;

Pavare şi amenajare platformă de 14.000 mp pentru depozitare de marfă;

Modernizarea zonei de depozitare şi alimentare cu materie primă pentru a asigura un flux omogen al acesteia.

Infrastructura fabricii a beneficiat de îmbunătăţiri semnificative.

Investiţii în fabrica din Sighişoara:

Modernizare integrală prin achiziţionarea de utilaje specifice industriei;

Constructie depozite cu o suprafaţă totală de aproximativ 3.500 mp;

Construcţie clădiri noi cu destinaţie atelier mecanic şi depozit materiale, cu o suprafaţă totală de aproximativ 1.578 mp;

Linie complet nouă de încărcare-descărcare a ţiglei ceramice, având o capacitate de 60.000 buc/ 24 ore;

Modernizare cuptor de ardere tip cameră pentru ţiglele speciale, capacitatea cuptorului fiind de 40 tone de marfa ;

Infrastructura fabricii a beneficiat de îmbunătăţiri semnificative.

Extinderea fabricilor şi modernizarea acestora au generat crearea de noi locuri de muncă în producţie, management şi în alte domenii conexe. LEIER se angajează să ofere oportunităţi de angajare calificate şi bine remunerate comunităţilor locale.

Leier investeşte într-un viitor sustenabil prin realizarea a 4 parcuri fotovoltaice

Grupul Leier Romania este titular al proiectului : "Instalare Centrală Fotovoltaică", pentru trei unităţi de producţie situate în ţară: în fabricile din Iaşi, Sighişoara şi Unirea, precum şi pentru sediul companiei din Cluj-Napoca. Această iniţiativă vizează implementarea unei capacităţi energetice totale de 4.715 kW, asigurând, în zilele cu producţie maximă, o acoperire a consumului de energie pentru toate cele patru locaţii în proporţie de 70%.

Acest proiect de Centrală Electrică Fotovoltaică are drept obiectiv principal producerea energiei electrice din surse regenerabile, utilizând energia solară ca sursă regenerabilă. Implementarea proiectului va genera o reducere a emisiilor de CO2 de 1084.8 tone/an.

Promovarea producţiei de energie electrică din surse regenerabile (E-SRE) reprezintă un imperativ în contextul protejării mediului, creşterii independenţei energetice şi a coeziunii sociale.

"Aceste parcuri fotovoltaice reprezintă un pas semnificativ în strategia de responsabilitate socială şi ecologică a companiei LEIER. Compania continuă să investească în tehnologii verzi şi să promoveze utilizarea energiei regenerabile în toate operaţiunile sale, contribuind la un viitor mai sustenabil pentru toată lumea." a declarat Razvan Filip, Managerul de Proiect.

Această iniţiativă aduce numeroase beneficii mediului:

Reducerea emisiilor de carbon: Parcurile fotovoltaice vor reduce semnificativ amprenta de carbon a fabricilor LEIER, contribuind la combaterea schimbărilor climatice.

Energie curată şi regenerabilă: Energiea produsă de aceste parcuri provine dintr-o sursă curată şi regenerabilă, care nu implică emisii poluante sau extragere de resurse finite.

Eficienţă energetică: Utilizarea energiei solare reduce dependenţa de sursele de energie tradiţionale şi ajută la creşterea eficienţei energetice a fabricilor.

Demonstrarea lideratului în sustenabilitate: LEIER oferă un exemplu pozitiv în industrie şi încurajează şi alţi jucători să investească în soluţii de energie curată.

Importanţa reinvestirii profitului

Prin această strategie, LEIER demonstrează angajamentul faţă de dezvoltarea durabilă a României. Această iniţiativă susţine creşterea economică, creează locuri de muncă şi contribuie la dezvoltarea infrastructurii locale. "Suntem hotărâţi să fim un partener de încredere pentru România şi să susţinem dezvoltarea ţării prin investiţii semnificative în industria materialelor de construcţii", a declarat Suciu Cristian, Directorul General al LEIER Rom. "Reinvestim profitul pentru a ne asigura că producem materiale de cea mai înaltă calitate şi contribuim la creşterea economică şi la crearea de noi locuri de muncă în România."

LEIER continuă să rămână un exemplu pozitiv al investiţiilor private în dezvoltarea României, punând în aplicare o strategie care aduce beneficii atât companiei, cât şi comunităţilor locale. Această iniţiativă ilustrează modul în care investiţiile străine pot contribui semnificativ la creşterea economică şi dezvoltarea socială în România, aducând capital şi investiţii semnificative, creând oportunităţi de angajare şi transferând expertiză şi tehnologie de ultimă oră în ţară.

Grupul LEIER desfăşoară activităţi în 7 ţări europene, printre care Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croaţia şi Ucraina, într-o gamă diversificată de domenii. Aceste domenii includ producţia de materiale pentru construcţii, servicii de comercializare şi service pentru autovehicule premium, dezvoltare imobiliară, fabricarea de utilaje şi confecţii metalice, precum şi echipamente de inginerie mecanică.

Leier a început să-şi extindă prezenţa internaţională în 1970, odată cu fondarea primei fabrici de betoane la Horitschon, Austria, de către domnul Michael Leier, fondatorul brandului. Grupul este în proprietate exclusivă a familiei Leier, cu trei generaţii implicate în gestionarea afacerilor şi în evoluţia companiei.

Leier s-a afirmat ca un competitor de primă importanţă pe piaţa materialelor de construcţii în România, oferind o gamă completă de produse la cele mai înalte standarde de calitate şi bazându-se pe o echipă de angajaţi motivaţi şi profesionişti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO