Fondul Proprietatea

Investitorii pot merge la Depozitarul Central să îşi ia acţiunile la Fondul Proprietatea

Autor: Roxana Pricop

18.01.2011, 10:31 730

Depozitarul Central, instituţia care ţine registrul acţionarilorla Fondul Proprietatea, a anunţat că începând de azi, 18 ianuarie,acţionarii Fondului Proprietatea pot obţine extrasele de cont,precum şi listele de coduri confidenţiale pentru deţinerile deacţiuni emise de către FondulProprietatea.

Acţionarii Fondului Proprietatea nu sunt obligaţi să sedeplaseze în persoană la sediul Depoiztarului Central ci pot obţineextrasele de cont/conturile confidenţiale direct de la societateade brokeraj, dacă are deja deschis un cont de tranzacţionare la unbroker. Societatea de brokeraj poate solicita în numeleacţionarilor extrasele de cont de la Depozitarul Central.

Pentru a putea tranzacţiona acţiunile Fondului Proprietatea,începând din 25 ianuarie, este obligatorie obţinerea extraselor decont fără de care nu este posibil transferul acţiunilor de laDepozitarul Central în contul unei societăţi de brokeraj. Pentru aputea cumpăra sau vinde acţiuni la Fondul Proprietatea, un acţionartrebuie să aibă deschis un cont de tranzacţionare la una dinsocietăţile de brokeraj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri