Fondul Proprietatea

Tranzacţii de 11 mil. euro în prima jumătate de oră de tranzacţionare a Fondului Proprietatea. Preţul rezistă la 0,62 lei, iar capitalizarea este de 2 mld. euro

Autor: Andrei Chirileasa

25.01.2011, 10:46 11

Fondul Proprietatea(FP) a debutat la Bursă cu peste 1.100 detranzacţii derulate doar în prima jumătate a orei detranzacţionare, valoarea acestora, de 11 mil. euro fiind dublă faţăde lichiditatea medie zilnică din ultima lună. Volumul de acţiunitranzacţionate depăşeşte 0,5% din capitalul social al fondului.

Preţul acţiunilor Fondului Proprietateas-a stabilizat în apropierea nivelului de 0,62 lei, după ce aoscilat în deschidere între un minim de 0,602 lei şi un maxim de0,63 de lei. La preţul de 0,62 lei, capitalizarea FP este de 2miliarde de euro.

Preţul este cu circa 24% mai mare faţă de ultimele preţurivehiculate în luna decembrie pe piaţa "gri" a titlurilor FonduluiProprietatea.

Potrivit datelor disponibile în sistemul Bursei, la care auacces firmele de brokeraj, volumul total de acţiuni existente lavânzare (oferta totală) este de circa 410 milioane de titluri, întimp ce cererea este de circa patru ori mai mică, adică 100 demilioane de titluri.

Franklin Templeton, administratorul FondulProprietatea, a anunţat ieri că vaîncepe încă de astăzi programul de răscumpărare de acţiuni, carevizează până la 10% din titlurile fondului. Prin aceste operaţiuni,Templeton încearcă să susţină preţul acţiunilor FP. Titlurilerăscumpărate vor fi anulate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO