Fonduri UE

CE vrea un responsabil politic pentru gestionarea pe orizontală a fondurilor UE în România

Autor: Mediafax

28.06.2011, 16:21 221

CE doreşte desemnarea unui responsabil politic pentrugestionarea pe orizontală a problematicii fondurilor europene, audeclarat pentru Mediafax surse UE, precizând că acest responsabil politic nu arprelua autorităţile de management de la ministere, dar ar gestionaaspecte precum licitaţiile.

"Comisia Europeană a cerut explicit de mai multă vreme, defoarte mult timp, autorităţilor române desemnarea unei persoane curang de ministru care să gestioneze pe orizontală problematicafondurilor europene", au declarat sursele citate.

Potrivit acestora, formula concretă prin care se va realizaacest lucru va rămâne la latitudinea autorităţilor române.

"Ideea a fost aceea de a avea un responsabil politic de primrang în această privinţă. Nu înseamnă că persoana respectivă arprelua de exemplu autorităţile de management de la ministere, ci oserie de chestiuni pe orizontală, precum licitaţiile sau negociereaalocărilor pentru următorul cadru financiar care va începe din anul2013", au explicat sursele citate. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO