Germania

Siemens, focus pe pietele care inca mai cresc

01.10.2009, 23:13 20

Cresterea afacerilor concernului industrial german Siemens pepiata locala din ultimii ani s-a transformat in 2009 intr-oestimare de stagnare, in contextul in care putine companii aureusit sa scape fara cicatrici din razboiul cu criza.

Astfel, este posibil ca in 2009 compania sa aiba afaceri decirca 300 de milioane de euro cu cei 2.200 de salariati, similarecelor de anul trecut, ceea ce reprezinta un rezultat bun incontextul actual, chiar daca nemtii se obisnuisera cu un ritm decrestere anual dublu fata de cel al produsului intern brut.

Cristian Secosan, fostul director general al E.ON MoldovaFurnizare, care de la 1 iulie a preluat functia de director generalal Siemens SRL, spune ca portofoliul de comenzi construit petermene foarte lungi a putut sa tina in frau scaderea comenzilornoi. "Comenzile pe termen lung indulcesc impactul recesiunii",spunea recent Secosan. Domeniile cele mai afectate de scadereacomenzilor au fost industria si constructiile.

Nici energia nu a mai generat anul acesta volumul de lucrari pecare il aducea in anii trecuti. Secosan nu s-a aratat foarteoptimist nici in ceea ce priveste evolutia din 2010, estimand cacel mai bun scenariu ar fi acela al unei reveniri pe zero.

Singurele semne bune pentru activitatea Siemens par a veni dinpartea sistemului medical privat si a comunitatilor locale in carese realizeaza in acest an programe finantate cu bani europeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO