IMM

Antreprenori locali. Producătorul de lactate Agroserv Măriuţa: Durează şi şase luni să găsim un brânzar deşi salariile încep de la 3.000 de lei net

Adrian Cocan

Adrian Cocan

Autor: Mirabela Tiron

09.02.2019, 16:21 12747

Agroserv Măriuţa, din Drăgoeşti, judeţul Ialomiţa, un business format dintr-o fermă şi o fabrica de lactate finalizată în iunie 2018, ţinteşte pentru acest an afaceri mai mari cu 20% după ce anul trecut a încheiat cu afaceri de circa 10 mil. euro.

„Intrăm în reţele ro­mâ­neşti de magazine, acum semnăm ca să in­trăm într-o reţea nouă în Cluj-Napo­ca, vom ajunge la 35 de magazine în total“, spu­ne Adrian Cocan, adminis­tra­torul fabricii.

Compania vinde acum produsele sub brandul „Lăptăria cu caimac“, după ce în 2017, antreprenorul Nicuşor Şerban a contractat 2,8 mil. euro de la Banca Transilvania pentru fi­nalizarea in­vestiţiei în fabrica de pro­cesare lac­ta­te, o investiţie care adaugă valoare businessului.

„În acest an, angajăm încă 20-30 de oa­meni în fabrică. Găsim greu per­soa­ne specializate în aceas­tă in­dus­trie. Avem nevoie de brân­zari, pas­teu­rizatori, oa­meni pe con­trolul calităţii. De exem­plu, găsim în aproape şase luni un brân­zar. Salariul pentru un brân­zar cu ex­perienţă me­die începe de la 3.000 de lei net“.

Lăptăria cu caimac con­cu­rează pe o piaţă a lactatelor de 1 mld. euro anual, o piaţă dominată de companii cu acţionariat străin pre­cum Lactalis, Danone sau Fries­landCam­pina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO