Info

Îndepărtarea de religia tradiţională

04.03.2012, 18:10 1710

Un număr tot mai mare de persoane se îndepărtează de conceptul de religie organizată şi caută noi căi de a-şi construi o viaţă spirituală. Grupul religios cu cel mai ridicat ritm de creştere în Statele Unite este al celor care spun că nu au nicio afiliere religioasă. Numărul acestora s-a dublat din 1990, ajungând să reprezinte 16% din populaţia Statelor Unite.

Aceste persoane au renunţat la religie organizată în mod tradiţional, dar nu au renunţat la a avea o credinţă. Numai 4% dintre americani se declară atei sau agnostici.

În ciuda îndepărtării de religia organizată, nevoia de conexiune spirituală şi de apartenenţă la un astfel de grup a rămas în continuare puternică. Un studiu din 2009 în cadrul căruia participanţii erau întrebaţi dacă cred în Dumnezeu, cât de des se roagă şi dacă sunt afiliaţi unei anumite religii a indicat că "40% dintre cei care s-au declarat ca nefiind afiliaţi unei anumite religii sunt destul de religioşi".

"Părerea mea este că majoritatea nu îl respinge pe Dumnezeu. Acei oameni resping religia organizată pentru că este prea rigidă şi dogmatică", spune Erin Dunigan, din cadrul organizaţiei No Church.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO