Info

Mâncarea care nu expiră niciodată

04.03.2012, 18:11 1577

Cercetătorii lucrează intens la noi tehnologii de păstrare a alimentelor, înregistrând progrese importante în ultimul timp.

O nouă generaţie de tehnologii încep să facă mai lungă perioada în care mâncarea se păstrează proaspătă, crescând astfel exponenţial şi durata de viaţă a acesteia.

Implicaţiile acestor tehnologii sunt mari: în viitor am putea merge la supermarket o singură dată pe lună şi se va întâmpla rar sau chiar deloc să fim nevoiţi să aruncăm mâncarea pentru că s-a stricat.

Mai mult, dacă fructele şi legumele vor fi păstrate în condiţii mai bune, oamenii de ştiinţă din domeniu speră că acestea vor fi mai ieftine şi disponibile astfel unei palete mai largi de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO