Info

(P) HEITS Digital îşi continuă dezvoltarea şi deschide un birou în Iaşi, la Palas Campus

Autor: Publicitate

25.04.2023, 12:06 799

HEITS Digital, un start-up tech de consultanţă specializat în proiecte de AI şi Machine Learning înfiinţat la Cluj, a inaugurat, la începutul lunii acesteia, biroul din Iaşi, din incinta Palas Campus. În noul birou îşi desfăşoară activitatea cei 18 membri ai echipei HEITS Digital din Iaşi, urmând ca până la finalul anului echipa să crească până la 30 membri. Ansamblul Palas Campus Iaşi a fost inaugurat în această primăvară şi se află în apropierea ansamblului mixt Palas, cu birouri şi spaţii comerciale.

După creşterea accelerată din primii 2 ani, în care au reuşit să atragă o echipă de peste 90 de ingineri software, start-up-ul tech HEITS Digital îşi continuă dezvoltarea în 2023 şi îşi propune consolidarea poziţiei de angajator pe piaţa din Iaşi, o dată cu inaugurarea biroului din Palas Campus.

Pe 4 aprilie a avut loc deschiderea oficială a biroului, în cadrul unui eveniment la care au luat parte atât membrii echipei HEITS din Iaşi, cât şi invitaţi din comunitatea locală de IT şi nu numai.

Am discutat cu cei trei fondatori ai HEITS Digital - Sorin Buiga, Andrei Dumitrescu şi Marius Baghiu - despre decizia de a inaugura un birou la Iaşi, dar şi planurile lor de viitor:

Redacţia: De ce aţi ales Iaşi, ca o a doua locaţie pentru un birou HEITS?

Sorin Buiga: Pe vremea în care construiam şi scalam organizaţia în care am lucrat în trecut, ne-am pus problema extinderii în afara Clujului. Ne gândeam atunci la trei mari oraşe ale ţării: Bucureşti, Iaşi şi Timişoara. Am făcut un proiect pilot la nivel de resurse umane în cele trei oraşe şi am încercat să analizăm ce au fiecare de oferit: brainpower, alinierea cu cultura noastră, cunoştinţe tehnice pe tehnologii noi. Rezultatul a fost neaşteptat - în Iaşi am găsit oameni cu o cultură similară, deschişii la provocări, care ne împărtăşeau valorile şi gândirea. Aşa că, deşi nu cunoşteam câtuşi de puţin oraşul, oamenii pe care i-am descoperit acolo ne-au făcut să îl alegem ca punct de start în dezvoltarea companiei. Zece ani mai târziu, odată cu lansarea HEITS, dar şi venirea pandemiei, când graniţele birourilor au dispărut complet, Iaşi - şi, mai precis, oamenii din Iaşi - ne-au făcut să ne gândim automat la cum să ne reconectăm unii cu ceilalţi.

Am început lucrările la biroul din Iaşi în august 2022 şi ne bucurăm că am reuşit să avansăm în ritmul planificat, chiar dacă anul trecut a fost un an mai provocator pe plan economic.

Prin această investiţie la Iaşi marcăm un nou pas în dezvoltarea HEITS, mai ales că vorbim de o locaţie în care deja avem o echipă solidă, deci am putea spune că a fost un pas firesc.

Redacţia: Ce a însemnat anul 2022 pentru HEITS Digital, un an marcat de război şi instabilitate economică la nivel mondial?

Andrei Dumitrescu: “Am avut o creştere accelerată în primii doi ani, care s-a menţinut şi în 2022, chiar dacă a avut un ritm mai lent. E adevărat că începutul anului 2022, cu declanşarea războiului, ne-a dat puţin de gândit şi am acţionat mai rezervat pentru o perioadă, mai ales că avem clienţi şi colaboratori în Ucraina, care s-au confruntat în mod direct cu efectele războiului. Ce consider, însă, că ne-a ajutat foarte mult în această perioadă au fost chiar punctele care ne diferenţiază în piaţă şi care creează o valoare reală pentru partenerii noştri.

Ne dorim ca anul acesta să fie unul de consolidare în Iaşi, un an în care inaugurăm biroul mult aşteptat de echipa de acolo, a doua cea mai mare echipă după cea de la Cluj, declară Andrei Dumitrescu, Chief Operating Officer (COO) la HEITS Digital.

Redacţia: Cum aţi gândit designul biroului?

Marius Baghiu: Am pornit de la ideea că vrem să fie un spaţiu multifuncţional, care să îndeplinească nevoile colegilor noştri de acolo. Au urmat numeroase discuţii cu echipa de design pentru a defini fluxurile de lucru şi de interacţiune dintre colegi, în acest birou. Ştiam că nu ne dorim un spaţiu tradiţional - ci unul care să ne reprezinte, exact aşa cum suntem: liberi de normele ierarhice şi orientaţi spre echipă, spre oameni, spre ceea ce i-ar face pe ei să se simtă bine la birou. Să aducem puţin din confortul de acasă la birou - pentru că ne-am dorit să reprezentăm aici tocmai acea flexibilitate care ne caracterizează, ca mod de lucru. Aşa am ajuns la conceptul zonelor adaptative, care dizolvă limitele disciplinare dintre muncă şi joacă sau relaxare, creând astfel un spaţiu de tip work-as-pleasure.

Biroul nostru din Iaşi este format din trei zone distincte care se îmbină armonios: avem spaţiul de lucru, cu mese clasice şi înalte şi o sală mare de şedinţe, la mijloc e spaţiul de socializare, locul unde se adună echipa dimineaţa şi la prânz, cu zona de bucătărie şi luat masa. La colţul opus zonei de birou avem zona de meeting şi relaxare, cu canapele şi fotolii comode ce pot funcţiona atât ca un spaţiu alternativ de lucru, cât şi pentru susţinerea de prezentări sau evenimente.

Andrei Dumitrescu: Suntem foarte mulţumiţi de rezultatul final şi cei care ne-au fost alături la evenimentul de inaugurare al biroului ne-au confirmat că am făcut o treabă bună. Colegii noştri se simt foarte bine în acest spaţiu şi acesta este cel mai important lucru, asta ne-am dorit.

Redacţia: Ce planuri aveţi pentru restul anului?

Sorin Buiga: Anul 2023 se anunţă a fi unul provocator pentru sectorul IT - nu doar cel din România, ci şi cel din SUA - acolo unde majoritatea clienţilor noştri activează. Ce am observat noi până acum este că, datorită poziţiei diferite pe care o avem în piaţa de consultanţă - şi anume, servicii de consultanţă software “high end” - reuşim nu doar să ne păstrăm clienţii din portofoliul actual, dar şi să extindem colaborările cu ei şi să semnăm noi colaborări, pentru zonele de aplicaţii care necesită o expertiză de nivel foarte ridicat.

Aşadar, oportunităţi există încă, în ciuda turbulenţelor macroeconomice, ţine doar de noi să le fructificăm. În acest sens, peste aproximativ o lună echipa noastră executivă are planificată o vizită în SUA, pentru a discuta noi posibile colaborări cu companii de acolo.

Pe plan local, continuăm să creştem echipa de la Iaşi, dar şi din celelalte locaţii din ţară - deja analizăm câteva opţiuni de locaţii pentru un viitor birou la Baia-Mare. Suntem încrezători că anul 2023 va fi, cel puţin pentru noi, un an al dezvoltării şi consolidării poziţiei noastre în piaţă.

HEITS DIGITAL este un start-up tech înfiinţat acum trei ani în Cluj, care dezvoltă soluţii software de ultimă generaţie cu ajutorul inteligenţei artificiale şi machine learning pentru companii axate pe tehnologie şi digitalizare. Puteţi afla mai multe despre ei aici:

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO