Info

(P) Metalica S.A. produce şi livrează produse de interes pentru sistemul medical

(P) Metalica S.A. produce şi livrează produse de...

Autor: Publicitate

04.05.2020, 08:00 924

Metalica S.A. („Metalica”) se implică în lupta împotriva pandemiei generate de apariţia şi răspândirea COVID-19 prin adaptarea producţiei pentru a produce şi livra produse de interes pentru sistemul medical.

Compania Metalica a analizat posibilitatea de a îşi adapta producţia la cerinţele urgente ale sistemului medical, prin realizarea unor produse care sunt de imediată necesitate în lupta împotriva pandemiei generate de COVID-19.

În urma analizei detaliate a capacitatilor şi resurselor de care compania Metalica dispune, s-a decis adaptarea producţiei pentru a răspunde cererii ridicate de echipamente şi produse medicale, pentru a se sprijini sistemul medical care are urgentă nevoie de asemenea produse, precum şi pentru dezvoltarea şi producţia viitoare a altor asemenea echipamente şi produse, cu interes inclusiv pentru protecţia individuală a populaţiei.

În acest sens, Metalica derulează următoarele proiecte de producţie care au legatură cu  combaterea efectelor pandemiei generate de COVID-19:

  • StepON - Covor Dezinfector cu Tavă de Retenţie (foto cu titlu exemplificativ) – Au fost realizate şi livrate pâna în prezent peste 1.000 bucăţi, urmând ca până la sfârşitul lunii mai să livreze cel puţin o comandă cuprinsă între 2.000 – 3.000 bucăţi, şi, până la sfârşitul anului, cel puţin o comandă cuprinsă între 8.000 – 10.000 bucăţi;

            

  • Dispensoare biocid din inox - în momentul de faţă Metalica a identificat 3 tipuri de carcase, analizează sistemul de pompare şi metoda de etanşare pentru a putea identifica cea mai bună soluţie şi a iniţia procesul de producţie. În momentul finalizării soluţiei tehnice prima comandă este de 10.000 bucăţi. Până la sfârşitul anului se estimează o comandă cuprinsă între cel putin 20.000 şi 30.000 bucăţi;
  • Poarta de control cu diuze (foto cu titlu exemplificativ) - în momentul de faţă Metalica a identificat soluţia privind carcasa metalică, a achiziţionat pompa de antrenare, urmează să achiziţioneze celelalte componente pentru a putea testa produsul. La finalizarea soluţiei tehnico – economice se estimează o comandă între 2.000– 3.000 bucăţi. Până la sfârşitul anului se estimează o comandă cuprinsă între 8.000 – 10.000 bucăţi.

          

              

Societatea Metalica deţine următoarea logistică de producţie, care a fost şi poate fi adaptată în continuare nevoilor şi cerinţelor sistemului sanitar:

  • spaţii de producţie de aproximativ 30.000 mp;
  • un colectiv format din 125 de persoane;
  • departament proiectare, cu experienţă de peste 70 ani, din 1949;

Toate aceste resurse legistice şi umane sunt şi vor fi folosite şi în continuare în sprijinul combaterii pandemiei generate de COVID-19, sens în care Metalica va continua să identifice nevoile de protecţie ale populaţiei şi ale sistemului sanitar, pentru a produce acele produse care răspund acestor nevoi, cunoscându-se pe deplin, şi luându-se în considerare, urgenţa privind aprovizionarea cu echipamente şi produse medicale care defineşte actuala criză sanitară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels