Media & Advertising

CNA: Realitatea TV putea pierde licenţa deoarece Vîntu nu a fost acţionar al postului

Autor: Mediafax

28.10.2010, 15:42 23

CNA ar fi avut motiv să retragă licenţa postului Realitatea TV,care până pe 23 septembrie 2010 l-a avut ca acţionar majoritar peVitalie Dobândă, dar ca patron pe Sorin Ovidiu Vîntu, fapt careîncalcă legislaţia audiovizualului, a declarat, în şedinţa de joi,Narcisa Iorga, membru al Consiliului, citat de Mediafax.

Narcisa Iorga a făcut aceste afirmaţii în contextul în careConsiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a reanalizat, înşedinţa de joi, solicitarea S.C. Realitatea Media SA din Bucureştide prelungire, cu nouă ani, a licenţei audiovizuale pentru postulRealitatea TV. În şedinţa de marţi, CNA amânase luarea unei deciziiprivind prelungirea licenţei postului Realitatea TV.

Iorga a făcut referire la articolul 59 din Legeaaudiovizualului, potrivit căruia "(3) Sunt interzise operarea şiexploatarea licenţelor audiovizuale de către alte persoane decâtdeţinătorii de drept ai acestora". În cazul concret al RealitateaTV, Vitalie Dobândă apărea în documentele depuse la CNA ca acţionarmajoritar al Realitatea Media SA, deţinând 66,547235618% dinacţiuni, prin societatea Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited,în timp ce Sorin Ovidiu Vântu a afirmat în mai multe rânduri că elpatronează postul Realitatea TV.

Astfel, Narcisa Iorga şi-a cerut scuze public că nu şi-a datseama de neconformitatea dintre acţionariatul societăţii RealitateaMedia şi patronul postului. Citiţi mai mult despre cum Realitatea putea pierdelicenţa pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO