Media & Advertising

Francezii de la TF1 ar putea intra pe piata locala

15.05.2007, 19:39 7

Televiziunea franceza TF1 intentioneaza sa investeasca pe piata romaneasca, potrivit declaratiilor lui Ralu Filip, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), care a avut ieri o intalnire cu reprezentantii postului. "TF1 vrea sa investeasca. Le-am zis ca le doresc succes", i-a anuntat Ralu Filip pe membrii CNA, in cadrul sedintei Consiliului.
Primul canal generalist de televiziune din Franta, cu o cota de audienta anul trecut de 31,6%, TF1 s-a transformat intre timp intr-un grup de comunicare integrat care dezvolta diverse activitati, de la productie si difuzare de programe TV la productie cinematografica, distributie de DVD-uri si CD-uri sau teleshopping, prin filiala sa cu acelasi nume. TF1 a dezvoltat, mai ales dupa intrarea in actionariatul grupului a companiei Bouygues (42,9%), o paleta larga de produse derivate: site-uri Internet, continut video, bloguri etc.
Presedinte-director general al TF1 este Patrick Le Lay, care ocupa aceasta functie din 1988. TF1 detine o serie de canale tematice distribuite contra cost in Franta - LCI, TF6, TV Breizh, TMC -, iar la nivel international detine postul Eurosport.
In 2006, cifra de afaceri consolidata a grupului a fost de 2.653 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO