Media & Advertising

Membri ai Consiliului de Administraţie RRA, suspectaţi de abuz în serviciu şi conflict de interese

Membri ai Consiliului de Administraţie RRA, suspectaţi...

Autor: Mediafax

17.11.2016, 13:13 55

"În data de 17.11.2016, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, au pus în executare un număr de 3 mandate de percheziţie domiciliară: la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune, precum şi la sediul şi punctul de lucru al unei societăţi comerciale cu care instituţia a desfăşurat relaţii comerciale, în vederea ridicării de înscrisuri şi de alte probe necesare soluţionării cauzei penale", potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 remis joi MEDIAFAX.

Procurorii susţin că în acest dosar sunt efectuate cercetări faţă de mai multe persoane cu funcţii de conducere din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv membri în Consiliul de Administraţie al acestei instituţii, sub aspectul săvârşirii unor prezumtive infracţiuni de abuz în serviciu şi conflict de interese.

"În fapt, s-a reţinut că aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii obţinând în mod ilegal foloase patrimoniale. Valoarea prejudiciului cauzat Societăţii Române de Radiodifuziune s-ar ridica la suma de aproximativ 400.000 lei", potrivit documentului citat.

Totodată, au fost puse în aplicare 11 mandate de aducere pe numele persoanelor vizate, acestea urmând a fi audiate la sediul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO