Media & Advertising

Noua reclamă TV la Renault Twingo Miss Sixty, difuzată şi pe posturile româneşti, interzisă în Italia

Autor: Adrian Voicu

18.12.2010, 11:15 233

Reclama TV, realizată pentru prommovarea maşinii Renault TwingoMiss Sixty a fost interzisă pe posturile italiene, considerându-secă aceasta prezintă o secvenţă erotică între două femei, fără aface referire la maşină, informează Daily Mail.

Reclama realizată de compania Publicis, nu a fost acceptată deteleviziunea publică RAI, chiar şi compania media Mediaset, careaparţine premierului Silvio Berlusconi, refuzând să o difuzeze.

Motivul invocat a fost acela că în nicio secvenţă a filmului nusunt precizate caracteristicile tehnice ale maşinii, reclama punândaccent mai mult pe erotism pentru a atrage cumpărători.

Organizaţiile pentru protecţia homosexualilor s-au declaratrevoltate de reclamă, considerând-o jignitoare la adresalesbienelor.

În apărarea reclamei, reprezentantul Publicis, DanieleTranchini, a declarat că s-a dorit ca reclama să fie una originalăşi în acelaşi timp să nu fie vulgară. "Considerăm că ne-am atinsacest scop", a declarat oficialul.

Sursa video: www.youtube.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO