Media & Advertising

Playboy emite obligatiuni

07.03.2003, 00:00 8

Playboy Enterprises, care in ultima vreme a publicat in revista Playboy pictoriale inspirate din lumea corporatista americana, doreste sa intre intr-o alta zona corporatista: piata obligatiunilor.
Profitand de costurile scazute ale creditului, Playboy Enterprises a declarat saptamana aceasta ca va vinde titluri de valoare in valoare de 110 milioane dolari cu scadenta la sapte ani prin intermediul unei filiale, PEI Holdings, informeaza CNNmoney. Aceasta este prima vanzare de titluri de credit a companiei.
Playboy Enterprises, care are sediul la Chicago si s-a listat public in 1971, a declarat ca va folosi banii pentru a rambursa imprumuturi bancare, pentru a plati o achizitie si pentru a finanta "obiective corporatiste generale".
Anuntul de la Playboy vine la o saptamana dupa ce compania a declarat ca este in cautare de angajate ale companiei Starbucks pentru a poza nud intr-o editie viitoare a revistei. Playboy, care spune ca revista cu acelasi nume are 10 milioane de cititori americani, a scos anul trecut pe piata un numar cu "Femeile de la Enron".
Agentia de rating Standard & Poor's a acordat calificativul "B" emisiunii realizate de Playboy Enterprises. Moody's Investors Service a notat datoria Playboy cu "B2". Cele doua calificative, care sunt cu sase trepte mai jos de cel mai bun "AAA" sunt acordate obligatiunilor cu grad speculativ ridicat.
Moody's a declarat ca ratingul sau scazut reflecta "profitabilitatea marginala" a companiei. "In decursul istoriei recente a Playboy, a existat prea putin cash flow grevat de datorii, avand in vedere climatul dificil prin care au trecut piblicatiile", a declarat reprezentantul Moody's.
Revista Playboy dateaza din 1953, cand fondatorul Hugh M. Hefner a publicat primul numar. Pe langa publicatii, Playboy mai obtine venituri de pe urma canalului pentru adulti Spice si de la site-ul Playboy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO