Media & Advertising

Postul de televiziune al RCS&RDS primeşte o amendă de 10.000 de lei de la CNA

Autor: Cerban Madalina Georgiana

10.02.2011, 15:22 25

CNA a decis, joi, să aplice prima amendă televiziunii 10 TV, dincauza emisiunii "Naşul" din 27 ianuarie, în care i-au fost aduseacuzaţii preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu, fără caacesta să îşi poată prezenta punctul de vedere, iar publicul nu afost informat într-un mod obiectiv.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a primit o sesizaredin partea PSD, potrivit căreia, joi, 27 ianuarie, în cadrulemisiunii "Naşul" de la 10 TV, au fost lansate, în prezenţamoderatorului Radu Moraru, "o serie de acuzaţii la adresa unorimportanţi foşti sau actuali politicieni ai opoziţiei, din judeţulArgeş".

"În ciuda gravităţii acuzaţiilor lansate de către jurnalişti dinjudeţul Argeş şi în ciuda lejerităţii cu care acestea au fostpromovate, moderatorul emisiunii nu a cerut nicio dovadă. Astfel auputut fi făcute enunţuri calomnioase fără ca moderatorul emisiuniisă reacţioneze. conform reglementărilor din zona audiovizualului.Pe fondul tensiunilor majore declanşate de evenimentele care auavut loc în Argeş, perpetuarea pe posturile de televiziune a unoracuzaţii nesusţinute de dovezi, cu singurul scop de a demonizaopoziţia - şi mai ales reprezentanţii din Argeş ai PartiduluiSocial Democrat, nu poate fi acceptată", se arată în sesizareaPSD.

Potrivit PSD, "dacă există dovezi în sensul acuzaţiilor aduse înemisiune, nu rămâne decât ca instituţiile competente să acţioneze,nu rămâne decât ca instituţiile competente să acţioneze. În lipsaacestor dovezi, atitudinea moderatorului de a permite promovareaunor astfel de acuzaţii fără să ceară probarea lor lasă impresia derea-credinţă. Pe această cale, conducerea Partidului SocialDemocrat solicită să ia act de derapajul înregistrat în cadrulemisiunii «Naşul» din data de 27 ianuarie 2011, de la postul deteleviziune 10 TV, şi să acţioneze în consecinţă", se mai spune însesizarea PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels