Media & Advertising

Publisherul Libertatea preia Edipresse A.S. România, publisherul Elle şi Avantaje

Autor: Cristina Rosca

25.08.2011, 16:06 130

Compania de media Ringier AG din Elveţia prezentă şi pe plan local, a achiziţionat Edipresse A.S. România, un joint-venture al grupului elveţian de presă Edipresse şi al companiei germane de media Axel Springer.

Ringier adaugă astfel portofoliului său de produse din România publicaţiile Elle, revistele Avantaje, Look!, Psychologies, Întâmplări adevărate, Povestea mea, Lucru de mână, Poveşti de viaţă şi Baby, precum şi licenţa românească pentru Viva!, publicaţia Popcorn, adresată tinerilor, şi divizia Custom Publishing.

"Preluarea Edipresse A.S. România este un pas important pentru dezvoltarea companiei noastre din România. Portofoliul nou preluat şi bine dezvoltat se potriveşte perfect structurii noastre de reviste deja existente şi o completează cu titluri puternice", spune Florian Fels, CEO Ringier Central Europe.

Edipresse a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 23,2 mil. lei, în scădere de la 27,2 mi. lei în 2009 şi pierderi de 2,9 mil. lei faţă de 3,66 mil. lei în 2009.

Ringier România, care şi-a început activitatea în 1992 are în portofoliu publicaţii precum Libertatea, Joy, TV Mania şi Unica. Compania a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 80,5 mil. lei şi pierderi de 28 mil. lei, potrivit datelor de la Minsiterul de Finanţe. Datele pentru 2009 nu sunt publicate.

Preluarea Edipresse A.S. România de către Ringier România S.R.L. va deveni efectivă în momentul obţinerii aprobărilor necesare emise de Consiliul Concurenţei din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO