Media & Advertising

Se stie sigur cine va cumpara KirchMedia

14.03.2003, 00:00 11

Multimiliardarul american Haim Saban este pe cale sa cumpere impreuna cu partenerul sau francez TF 1, grupul media german KirchMedia, aflat in prezent in situatie de faliment, informeaza suplimentul economic al cotidianului Le Figaro. Persoanele insarcinate cu gestionarea patrimoniului Kirch au confirmat la Munchen ca negocierile cu Saban si TF 1 au intrat in "faza finala" de definitivare a contractului. Cu putin inainte, grupul Heinrich Bauer a anuntat la Hamburg ca se retrage pentru moment din cursa.
Finalizarea achizitiei KirchMedia este o victorie pentru Saban, producator de muzica pentru televiziune, nascut intr-o modesta familie de evrei din Egipt. In 1977 el a fondat o casa de discuri inainte de a se lansa la Paris in domeniul media, mai precis vanzarea de muzica pentru programe TV. Astfel a produs muzica pentru "Goldorak" sau pentru serialele "Dallas" si "Starsky si Hutch" si a prevazut din timp succesul de care se vor bucura desenele animate japoneze, cu care de altfel va face avere.
La sediul din Berlin al grupului Kirchmedia, redactorii si echipa tehnica nu sunt deranjati de venirea echipei franco-americane, pentru ca astfel ei sunt protejati si de presiunile destul de puternice exercitate in prezent de guvernul german asupra canalelor media din tara.
Oferta consortiului franco-american a fost mai mare cu 130 de milioane de euro decat cea inaintata de grupul Bauer si principalul sau partener, banca HypoVereinsbank din Munchen. Haim Saban si TF 1 au oferit 1,8 miliarde de euro pentru filmoteca Kirch, estimata la 1,2 milioane de euro plus canalele de televiziune ProSieben/Sat 1. Astfel, bancile creditoare ale grupului KirchMedia, care nu sunt asociate la consortiul franco-american, au mai multe sanse sa-si recupereze fondurile intr-un interval de timp mai scurt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO