Mediafax.biz Exclusiv

Afacerile Sortilemn Gherla au urcat cu 40%, susţinute de comenzile externe

Afacerile Sortilemn Gherla au urcat cu 40%, susţinute de comenzile externe

Autor: Laurentiu Cotu

18.07.2011, 19:01 163

Companiaestimează pentru acest an o cifră de afaceri de 28 mil. euro, încreştere cu circa 20% faţă de 2010, avansul bazându-se atât perevenirea comenzilor din partea clienţilor tradiţionali, cât şi peadăugarea unor noi clienţi.

"Pe piaţa externă a fost evidentăo creştere a interesului clienţilor pentru produsele realizate înEuropa de Est. În ceea ce priveşte activitatea Sortilemn, amînregistrat o creştere a volumului de comenzi încă din primultrimestru. Pe de altă parte, pe piaţa internă în prima parte aanului s-a observat o creştere timidă a comenzilor faţă de aceeaşiperioadă a anului trecut", a declarat pentru ZF TransilvaniaMichael Brandhuber, manager general Sortilemn.

Principalii clienţi ai Sortilemnla export sunt concernul suedez IKEA, Stokke (Norvegia), Holsag(Canada), Elano (Norvegia), ForaForm (Norvegia).Anul trecut, Sortilemn a livrat,atât direct, cât şi indirect către alţi furnizori ai IKEA, produseîn valoare de 10,5 mil. euro, conform unor declaraţii anterioareale companiei.

Sortilemn produce fotolii,tabureţi, scaune şi mese de bucătărie, mese de cafea, elementemulate pentru scaune de bucătărie şi scaune pentru spaţiipublice.Sortilemn are în derulare o investiţie de circa şasemilioane de euro, în vederea construirii unei centrale de cogenerare pe biomasă.

Centrala va funcţiona pe bază dedeşeuri lemnoase, iar investiţia va fi susţinută din fondurieuropene, fonduri de eficienţă energetică, credit comercial şi dinsurse proprii ale companiei.

Sortilemn are în prezent de 932 de angajaţi,97 dintre aceştia fiind recrutaţi de la începutul anului.Principalii producătorilocali de mobilă sunt Mobexpert, Elvila, Italsofa, Staer sauAlprom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO