Mediafax.biz Exclusiv

Ali Ergun Ergen, reinstalat CEO la Anchor pentru a readuce în top primele două malluri din Bucureşti

Ali Ergun Ergen, reinstalat CEO la Anchor pentru a readuce în top primele două malluri din Bucureşti

Autor: Cristi Moga

06.02.2012, 19:47 527

De la începutul anului au apărut informaţii conform cărora Ergun Ergen ar urma să lucreze pentru Anchor în calitate de consultant, dar într-un final s-a luat decizia ca managerul să preia conducerea executivă.

Anchor Grup a rămas fără CEO în vara anului 2010, când Ibrahim Paksoy a părăsit compania pe care o conducea încă din 2006, de la plecarea lui Ali Ergun Ergen. Astfel, în ultimul an şi jumătate sarcinile de conducere au fost preluate de către Murat Kazaz, executive board member în cadrul grupului FIBA, proprietarul Anchor, care a schimbat în criză echipa de conducere aproape integral.

Ali Ergun Ergen are acum sarcina de a readuce în top mallurile din Vitan şi Drumul Taberei, care dominau Capitala în 2005, când a părăsit compania.

Atunci în Bucureşti erau doar trei centre comerciale care puteau fi luate în calcul - Bucureşti Mall, Plaza şi Unirea - dar între timp numărul lor a ajuns la 15. Mai mult, cele mai mari malluri din Capitală la ora actuală - AFI Palace Cotroceni şi Sun Plaza - se află la o distanţă de doar câţiva kilometri de Plaza, respectiv de Bucureşti Mall, astfel că lupta pentru clienţi este cu adevărat acerbă.

Cu ce va veni nou Ergun Ergen?

Oficialii Anchor nu oferă deocamdată foarte multe detalii clare. "Planurile de viitor pentru operaţiunile grupului Anchor includ, în primul rând, conturarea unei strategii pe termen lung, care vizează atât noile tendinţe ale pieţei, dar şi ale consumatorului de centru de lifestyle. Noile concepte se vor traduce într-o abordare detaliată şi pragmatică a mixului de servicii şi a relaţiei cu clienţii", sună răspunsul pregătit de companie.

La modul concret, una dintre primele modificări din cadrul Anchor va fi deschiderea în următoarele zile a supermarketului Mega Image din Plaza, în spaţiul eliberat de G'Market. Apoi, ambele proiecte vor intra într-un program de renovare şi reorganizare pentru a ţine pasul cu mallurile mai noi. Chiriaşi precum Zara sau H&M sunt deja prezenţi în mallurile deţinute de Anchor, dar Ali Ergun Ergen avea în Băneasa un portofoliu mult mai vast de branduri, iar cele două proiecte trebuie să puncteze mai mult şi la zona de entertainment, mai puţin profitabilă, dar care contribuie la creşterea numărului de vizitatori.

Potrivit celor mai recente date disponibile, de la sfârşitul anului 2010, Bucureşti Mall şi Plaza România generează venituri cumulate de circa 30 de milioane de euro, echivalentul proiectului condus până recent de Ali Ergun Ergen în Băneasa.

Nu mai sunt doar malluri

O noutate faţă de primul mandat al lui Ergun Ergen la conducerea Anchor Grup este faptul că între timp compania a dezvoltat şi o clădire de birouri (Anchor Plaza) şi un ansamblu rezidenţial (InCity Residences), o altă clădire de birouri, Anchor Plaza Metropol, având structura de rezistenţă ridicată de mai mulţi ani pe bulevardul Timişoara, dar lu crările nu au fost definitivate din cauza lipsei de chiriaşi.

Pe de altă parte, Anchor deţine şi alte terenuri în Bucureşti pe care compania avea planuri mai vechi pentru dezvoltarea unor proiecte noi rezidenţiale şi de birouri.

Ergun Ergen vine după o perioadă de cinci ani petrecută în cadrul proiectului Băneasa, controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, dezvoltare care cuprinde atât spaţii comerciale, cât şi locuinţe şi birouri. Cu toate acestea, atribuţiunile lui Ergun Ergen în Băneasa vizau în primul rând dezvoltarea şi administrarea zonei comerciale a proiectului. La conducerea mallului din Băneasa omul de afaceri Gabriel Popoviciu l-a desemnat l-a sfârşitul anului trecut pe grecul George Argentopoulos.

Ergun Ergen, de profesie inginer constructor, afirma în repetate rânduri că se simte mai bine să conducă proiecte de dezvoltare (cum a făcut şi anul trecut, când a fost deschis cinematograful din Băneasa), astfel că n-ar fi exclus ca, după o pauză de trei-patru ani, provocată de criză, Anchor Grup să reînceapă dezvoltarea unor noi proiecte imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO