Mediafax.biz Exclusiv

ASUS, numărul doi pe piaţa locală de PC-uri, ţinteşte un business de 50 mil. $

ASUS, numărul doi pe piaţa locală de PC-uri, ţinteşte un business de 50 mil. $

Autor: Magraon Andreea

24.01.2011, 18:40 31

Ponderea cea mai mare în cifra de afaceri auavut-o notebookurile, cu un procent de peste 80%, şi netbookurile,cu 15-20%, potrivit lui Donciu.

Pe lângă laptopuri şi netbookuri, ASUS produceşi componente pentru desktopuri (plăci de bază, plăci video,unităţi optice, plăci de sunet, tunere TV), monitoare LCD şi LED,produse de reţelistică, media playere, servere, accesorii (genţi,mouseuri, hard disk-uri externe).

Cele mai multe produse au fost cumpărate înluna decembrie, care în mod tradiţional aduce cele mai multevânzări, a mai spus directorul general al companiei, fără a oferialte detalii.

Laptopurile şi netbook-urile dominăpiaţa

Donciu estimează că pe piaţa de PC-urilaptopurile şi netbook-urile au o pondere de 60%, în timp ce restulde 40 de procente sunt desktopuri. Potrivit unor estimărineoficiale, anul trecut au fost vândute 600.000 de PCuri înRomânia, în uşoară creştere faţă de 500.000 de unităţi din2009.

Anul 2009 a fost unul dramatic pe piaţa localăde computere, în care vânzările s-au prăbuşit la jumătate faţă deanul 2008, când se înregistrase cel mai mare volum de PC-urilivrate pe plan local, aproximativ un milion deunităţi.

În acest an, ASUS ţinteş te o cifră de afaceride 50 de milioane de dolari, în creştere cu aproape 17 procentefaţă de anul trecut.

"Obiectivul nostru pentru fiecare categorie deproduse este cota de piaţă. În această perioadă evoluţia economicăeste greu predictabilă, prin urmare pentru noi este foarteimportant să fim prima alegere pentru utilizatorii de tehnologie.În condiţiile unei stagnări a pieţei, vizăm o cifră de afaceri depeste 50 de milioane de dolari", spune directorul general al ASUSRomânia.

ASUS va lansa pe piaţa locală în primajumătate a anului tablete de 7 şi 10 inchi care funcţionează cuWindows şi Google Android, spune Donciu.

Compania a prezentat încă de anul trecut maimulte tipuri de tablete. Una dintre acestea este Eee Pad EP101TC,cu o diagonală de 10 inci, care va fi pusă în vânzare la nivelmondial în luna martie la un preţ maxim de 400 de dolari. Tabletafuncţionează cu sistemul de operare Android. De asemenea, în cadrulediţiei CES din acest an, cel mai mare târg de IT&C din lume,ASUS a lansat Eee Slate EP121, care rulează pe Windows 7, cel mairecent sistem de operare al Microsoft. Produsul, cu un ecran de 12inchi, urmează să fie pus în vânzare în primul trimestru al anuluila un preţ de 1.100 de dolari.

Cel mai mare vânzător de PC-uri de pe piaţalocală de computere este compania taiwanezăAcer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO