Mediafax.biz Exclusiv

Bani din biciclete: Eurosport din Deva are un plus de 15%

Autor: Laurentiu Cotu

18.02.2011, 10:09 38

EurosportDHS face parte din grupul DHS, alături de compania DHS Bike Parts,care se ocupă de fabricarea diverselor piese pentrubiciclete.

Potrivit reprezentanţilorcompaniei din Deva, factorii care au influenţat pozitiv anul trecutevoluţia afacerilor Eurosport DHS au fost mărirea gamei de articolecu un nou model, bicicleta pliabilă, implementarea mai multorproiecte de infrastructură utile mersului pe bicicletă saureorientarea oamenilor către produse pentru petrecerea timpuluiliber.

"Pentru acest an sunt prevăzutenoi contracte cu clienţi din Spania şi Polonia, însă cu toateacestea capacitatea de producţie va rămâne la nivelul anuluitrecut. În 2010 am deschis centrul comercial sportiv DHS pe osuprafaţă de 420 mp, situat lângă sediul fabricii noastre dinDeva", a spus Lucian Contraş, vicepreşedinte şi director de vânzăriEurosport DHS.

Compania fabrică diferite modelede biciclete, aparate de fitness, cărucioare pentru copii, role,triciclete şi premergătoare. Producătorul din Deva fabricăbiciclete din gama Mountain Bike, BMX, Kids Bike, Trekking Bike,City Bike şi Road Bike, în 2009 fiind lansate pe piaţă şapte noimodele de biciclete.

La export, principalii clienţi aiEurosport DHS sunt Prophete GmbH din Germania şi Csapesz Bike dinUngaria, iar pe piaţa locală compania colaborează cu Carrefour,Selgros, Real, dar şi cu alte reţele de retail. Capacitatea lunarăde producţie a fabricii DHS din Deva este de 35.000 debiciclete.

Anul trecut compania îşiplanificase să comercializeze în total 310.000 de biciclete, dintrecare 140.000 de unităţi pe piaţa locală şi 170.000 laexport.

Compania intenţionează ca înacest an să investească în achiziţionarea liniilor de producţie şiîn instruirea personalului, pentru producţia bicicletelor asistateelectric, E-bike, conducerea Eurosport DHS neoferind mai multeinformaţii în legătură cu valoarea acestei investiţii.

Eurosport DHS a fost înfiinţatăîn anul 2004 cu obiect principal de activitate producţia debiciclete, fiind controlată de investitori chinezi (60%) şi germani(40%). În prezent compania are 280 de angajaţi, urmând ca până lafinele anului să mai fie angajate aproximativ 20 de persoane.Unitatea de producţie a bicicletelor DHS din Deva a fost inauguratăîn urma unei investiţii de peste 6 mil. euro.

La jumătatea lunii octombrie aanului trecut au apărut o serie de informaţii potrivit căroraEurosport DHS intenţiona să atragă fonduri din piaţa de capitalprin listarea pe piaţa Sibex.

Reprezentanţii companiei nu au mai oferit înprezent mai multe detalii pe marginea intenţiilor delistare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO