Mediafax.biz Exclusiv

Bănică, Frontal Communication: Piaţa IT este într-un continuu declin şi vom asista la ieşiri, poate chiar falimente

Autor: Ştefan Vrabie

02.08.2011, 12:46 287

"Piaţaeste într-un continuu declin şi nu cred că se va revigora în 2011.Vom asista la ieşiri din piaţa, poate chiar falimente şi în acelaşitimp nu vor fi foarte multe intrări spectaculoase din afară", aspus Bănică.

Directorul Frontal Communication apreciază că vor rămâne şimai puţini jucători în zona de IT, aceştia fiind împărţiţi în douăcategorii.

"Vorrămâne jucători foarte mari de calibrul peste 100 de milioane deeuro afaceri şi jucători de nişă foarte specializaţi pe verticalelede tehnologie", a explicat el.

Managerul estimează că piaţa de profil va traversa în acest ano perioadă mai dificilă decât în 2010, situaţia fiind grea nu doarîn România, dar în special în România.

Lasfârşitul anului 2010 Frontal Communication avea 30 de angajaţi şiestima că va ajunge la un maxim de 35 până la sfârşitul acestuian.

Acţionarul majoritar, cu peste 90% din acţiuni, este companiaaustriacă General Communications Gmbh, iar diferenţa de titlurieste deţinută de cetăţeanul austriac Elisabeth Mayer.

Firmaţinteşte în acest an menţinerea cifrei de afaceri la nivelulînregistrat în 2010, de 23 de milioane de euro, creştereaprofitabilităţii şi consolidarea poziţiei pe segmentul consultanţeiîn tehnologie.

Companiabritanico-americană de consultanţă PMR Research estima în lunamartie că valoarea totală a pieţei IT din România a scăzut în 2010cu 2,6%, la aproximativ 831 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO