Mediafax.biz Exclusiv

Borodi, Brinel: Nevoia din domeniul IT creşte, dar nu se transpune într-o cerere solvabilă de proiecte

Autor: Laurentiu Cotu

30.03.2012, 13:28 201

"Fondurile sunt prioritare, dar absorbţia e încă lentă. Teama de riscul unor noi investiţii pare mai mare decât nevoia de dezvoltare şi încă sunt turbulenţe greu de estimat. La fiecare început de an sperăm într-o creştere a pieţii, însă uşor ajungi să crezi ceea ce-ţi place", a spus Borodi.

Brinel are în prezent circa 160 de angajaţi în centrele din Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Braşov şi Bucureşti şi dezvoltă soluţii informatice prin integrarea de aplicaţii şi tehnologie software, hardware, comunicaţii şi servicii.

În ceea ce priveşte relaţia cu statul, Borodi spune că acesta ar trebui să intervină cât mai puţin în economie, însă pe de altă parte ar trebui să asigure un climat stabil şi echilibrat, cu respectarea regulilor jocului economic.

Proprietarul Brinel îşi aminteşte că la inceputul anilor '90, investitorul privat era privit cu multă neîncredere, uneori chiar cu o doză de agresivitate.În timp însă firescul situaţiei s-a impus, iar experienţa organelor de control a crescut.

În opinia lui, băncile sunt deosebit de importante în evoluţia unei economii, iar buna colaborare cu acestea reprezintă o condiţie strict necesară în dezvoltarea unei firme.Compania pe are o conduce lucrează cu mai multe bănci, printre care ING, BCR, Banca Transilvania sau Banca Comercială Carpatica.

"Chiar dacă avem o colaborare constructivă, aştept încă banca partener care să- şi asume minime riscuri calculate în economia reală", a precizat Borodi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO