Mediafax.biz Exclusiv

Burger King a închis trei restaurante într-un an: Este crucial să ne concentrăm pe unităţile profitabile

Burger King a închis trei restaurante într-un an: Este crucial să ne concentrăm pe unităţile profitabile

Autor: Cristina Rosca

06.03.2012, 19:06 766

"Este crucial ca în următoarele 12 luni să ne concentrăm pe locaţiile cu poţential de profitabilitate. Niciunul dintre angajaţii noştri din cele două restaurante închise - Cora Pantelimon si Liberty - nu a fost disponibilizat, ei lucrând în continuare în restaurantele Burger King existente", au declarat oficialii Burger King.

Burger King nu este singurul chiriaş care a plecat din Liberty Center, în ultima perioadă fiind închis şi magazinul de îmbrăcăminte Marks & Spencer din acest centru comercial. Pe lista închiderilor Burger King prima pe listă a fost însă unitatea din City Mall, la jumătatea anului trecut.

În urmă cu circa un an, la ultima ieşire în presă, oficialii companiei anunţau că dintre restaurantele Burger King, cele mai bune rezultate le înregistrează cel din Băneasa Shopping City, primul deschis în 2008, şi cel din Piaţa Romană, deschis la finalul lui 2010. La polul opus se afla restaurantul din City Mall, unde traficul mallului scăzuse. Centrul comercial a trecut între timp prin procedura falimentului şi acum are un nou proprietar.

Ulterior au fost închise şi celelalte două unităţi, pe piaţa locală funcţionând în prezent cinci restaurante Burger King în Capitală (Băneasa Shopping City, Cora Lujerului, Plaza România, Bucureşti Mall şi Piaţa Romană) şi unu în Constanţa, în centrul comercial Tom. Reprezentanţii Burger King nu exclud însă deschiderea de noi unităţi, dar nu oferă informaţii legate de locaţiile viitoarelor restaurante.

"Pentru a rămâne competitivi şi solizi în faţa provocărilor economice, Burger King România îşi regândeşte în 2012 strategia de business prin consolidarea celor mai performante locaţii şi prin identificarea unora noi, mai apropiate de consumatori." Burger King a fost adus în România de către oamenii de afaceri Eli Davidai şi Marius Nasta în aprilie 2008 şi este ultimul intrat pe această piaţă a restaurantelor de tip fast-food, estimată de ZF la circa 150 de milioane de euro şi condusă detaşat de McDonald's, urmat de KFC. Cele două lanţuri nu au închis în ultimii ani locaţii, în pofida scăderii consumului, ba din contră, au mizat pe expansiune. Planurile anunţate pentru acest an de McDonaldí's (care are 64 de restaurante) şi KFC (42) sunt în acelaşi ton.

Burger King a avut în 2010 afaceri de 11,3 mil. lei (2,7 mil. euro), în scădere cu circa 12%. Mai mult, compania şi-a adâncit pierderile, până la 5,3 mil. lei, aproape cât jumătate din cifra de afaceri. Pentru 2011 nu au fost anunţate rezultatele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO