Mediafax.biz Exclusiv

Businessul cu soluţii IT a crescut în sectorul public, dar zona privată a fost precaută în privinţa investiţiilor

Autor: Adrian Seceleanu

27.02.2012, 13:32 101

"Marea majoritate a companiilor mici şi mijlocii s-au orientat către zona proiectelor finanţate din fondurile europene, ultima depunere având loc în septembrie 2011. Pentru acest an, sperăm într-o creştere a numărului de proiecte finanţate din fonduri europene, în special în sectorul privat, dar şi în sectorul public", a adăugat el.

De asemenea, Tomşa consideră că în cazul investiţiilor directe în IT prioritare sunt cele cu un câştig rapid, dar şi cu o derulare cât mai mică în timp.

În ce priveşte anul curent, şeful SAP afirmă că "principalele riscuri vor fi instabilitatea politică, dar şi evoluţia economică la nivel european, România fiind direct dependentă de schimbările externe".

În 2010, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, filiala locala a grupului german a raportat afaceri de 73,1 milioane de lei şi un profit net de 11,6 milioane de lei. Tomşa nu a oferit detalii cu privire la rezultatele pe 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO