Mediafax.biz Exclusiv

Cerealcom Dolj vrea să folosească din vară un sistem hi-tech pentru exploatarea terenurilor agricole

Autor: Gabriel Razi

06.02.2012, 12:50 383

"La vară voi implementa un sistem care va fi unic pentru România. Voi lucra 25.000 de hectare cu 50 de oameni. Am adus maşini agricole de cea mai mare capacitate, care sunt conduse prin satelit. Acum implementez un sistem informatic prin care voi urmări toate procesele, nu numai utilajele, ci şi integrarea lor într-un concept de acest tip", a spus el.

Deocamdată omul de afaceri român nu se poate lupta de la egal cu multinaţionalele la nivelul diviziei de comerţ cu cereale, în schimb situaţia este complet diferită în zona de producţie agricolă.

Noul sistem hi-tech funcţional din această vară are menirea de a transforma "ogorul" din Dolj într-un adevărat "ceas elveţian". Astfel. cu ajutorul managementului informatic, costurile grupului Cerealcom urmează să înregistreze reduceri "de ordinul milioanelor de euro".

"Totul ţine de folosirea eficientă a utilajelor. Spre exemplu, la însămânţarea grâului suprapunerile vor fi de doi centri metri ca urmare a monitorizării prin satelit.", explică Anghel.

În plus, el vacontrola dintr-un centru de comandă şi consumul de motorină, pesticide sau îngrăşăminte.

În schimb, introducerea acestui sistem va scoate de pe statele de plată ale grupului Cerealcom Dolj aproximativ 50 de oameni, jumătate din cei angajaţi pe partea de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO