Mediafax.biz Exclusiv

Citi aduce alt şef bulgar la trezorerie

Autor: Razvan Voican

23.03.2011, 18:54 113

Cu o experienţă de aproximativ 7 ani la Citi,pe zona produselor şi proceselor de trezorerie, Ananiev îşiînlocuieşte la Bucureşti conaţionalul Kiril Georgiev, care a condustrezoreria locală din 2007, însă venise în România din 2005. El aabsolvit în 2000 Universitatea Americană de la Sofia, iar din 2004s-a angajat la Citi.

Potrivit surselor citate, noul şef altrezoreriei Citibank România va superviza şi activităţile specificedin Bulgaria, acest model de management extins pe ambele pieţedevenind din ce în ce mai utilizat (de exemplu şi la globaltransactions).

Dar chiar dacă mai multe operaţiuni dinBulgaria încep să fie conduse din România, americanii înclină săconstruiască o "dinastie" bulgară la şefia trezoreriei de laBucureşti, românii fiind ocoliţi până acum la promovare pe acestpost.

Kiril Georgiev, care a menţinut statutul deexcelenţă câştigat de Citi pe piaţa locală în zona produselor detrezorerie, inclusiv a plăţilor, se duce la Praga, urmându-l pefostul său şef Shahmir Khaliq, care a condus afacerile Citibank înRomânia timp de patru ani până în primăvara lui 2010 când a fostpromovat director al diviziei grupului care acoperă Bulgaria,Cehia, România şi Slovacia. Georgiev ar urma să supervizeze dinnoua poziţie şi activităţile de trezorerie dinSlovacia.

În trezoreria de la Bucureşti rămâne de ocupatpostul de şef pe vânzări după ce Theo Buftea a plecat la sfârşitulanului trecut, fiind apoi recrutat deBancpost.

Citi este una dintre cele mai puternice băncide corporate, fiind preferată demultinaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24