Mediafax.biz Exclusiv

CNSC a obligat Poliţia să reanalizeze ofertele primite pentru un sistem IT de 15,2 mil.lei

Autor: Adrian Dumitrache

19.05.2011, 15:50 199

Decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor(CNSC) obligă autoritatea contractantă ca în termen de zece zile dela comunicare să reanalizeze ofertele.

Cu o valoare de 15,2 milioane de lei (TVA inclusă), ofertelepentru licitaţia organizată de IGPR au fost deschise la 7 februarieşi au vizat furnizarea Sistemului informatic integrat privindsuportul decizional şi organizaţional pentru dezvoltareacapacităţii administrative a IGPR (SIISDODCA).

Alături de Ericsson Telecommunications România, liderulasocierii care a inclus şi societăţile SoftwareDevelopment&Consulting şi S&T România, au mai depus oferteNess România şi Power Net Consulting.

Oferta Ness România s-a ridicat la 11,84 milioane de lei, urmatăde cea a Ericsson Telecomunicaţii România - 10,52 milioane de leişi a Power Net Consulting - 8,05 milioane de lei

Prin contestaţia depusă la CNSC la 30 martie, EricssonTelecommunications România a solicitat anularea raportuluiprocedurii de atribuire şi a actelor subsecvente acestuia şireevaluarea ofertelor depuse în aplicarea procedurii.

Pe de altă parte, Power Net Consulting a solicitat, la 22aprilie, admiterea unei cereri de intervenţie şi respingerea canefondată şi neîntemeiată a contestaţiei depusă de EricssonTelecommunications România, precum şi menţinerea ca temeinice şilegale a actelor întocmite de IGPR, cu consecinţa continuăriiprocedurii de atribuire prin încheierea contractului care i-a fostatribuit.

"SIISDODCA urmăreşte planificarea strategică, managementulstrategic, monitorizarea, evaluarea cât şi disponibilitateainformaţiilor în ceea ce priveşte costurile administrative,răspunde nevoilor de a îmbunătăţi sistemul de luare a deciziilorşi, în acest context, contribuie la eficienţa şi eficacitateaadministraţiei publice", se precizează în caietul de sarcinidisponibil pe site-ul www.e-licitatie.ro.

Prin punerea în funcţiune a sistemului informatic, în termen deşase luni de la data atribuirii contractului, IGPR îşi va reduce cu20% costurile administrative, se mai spune în caietul desarcini.

Contractul va fi finanţat în proporţie de 85% din fondurieuropene nerambursabile şi 15% de la bugetul de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO