Mediafax.biz Exclusiv

Comănescu ia două platforme şi un vapor

Autor: Roxana Petrescu

30.08.2011, 20:20 391

Tranzacţiile vin în contextul în care în ultimii ani Comă nescu a câştigat contracte de sute de milioane de euro cu giganţi precum Gazprom, cel mai mare producător global de gaze naturale. Astfel, businessul GSP a ajuns anul trecut la 2,3 mld. lei (549,2 mil. euro), de 2,5 ori mai mare ca în 2009. Reprezentanţii GSP nu au dezvăluit valoarea tranzacţiilor, dar pornind de la informaţiile disponibile acestea ar putea fi mai mari de 120 mil. dolari.

"Am achiziţionat două platforme de foraj, GSF Britannia şi G.H. Galloway, care vor fi redenumite în GSP Britannia şi GSP Fortuna, şi un vapor de construcţii offshore pentru conducte submarine. Platformele nu sunt noi, dar vor intra într-un program de modernizare în baza navală GSP Shipyard Agigea", a spus Radu Petrescu, directorul de comunicare al grupului Upetrom, structură care concentrează toate afacerile dezvoltate de Comănescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO