Mediafax.biz Exclusiv

Companiile din ciment îşi menţin marje de profit de 30%

Companiile din ciment îşi menţin marje de profit de 30%

Autor: Andreea Neferu

28.08.2011, 20:11 219

Elveţienii de la Holcim România sunt singurii care au consemnat pe piaţa locală o marjă de profit mai redusă, de 4%, pe fondul deprecierii investiţiilor realizate de companie în ultimii ani şi al reducerii volumelor vândute.

Astfel, cei trei mari producători din industria cimentului au înregistrat în 2010 profituri nete cumulate de aproape 120 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor de la Ministerul Finanţelor.

Fabricile de ciment de pe piaţa locală au generat anul trecut până la 10% din profitul consemnat de companiile-mamă, în ciuda faptului că la afacerile totale au contribuit doar cu 1-2%.

"Nu cred că vorbim de nişte marje foarte ridicate pentru această industrie (a cimentului - n.red.), mai ales că facem parte din industria grea cu utilaje, care în permanenţă trebuie întreţinute şi înlocuite gradual", a declarat Florian Aldea, directorul general al Carpatcement Holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO