Mediafax.biz Exclusiv

Continental va angaja 2.400 de ingineri la Timişoara într-un nou centru tehnologic

Continental va angaja 2.400 de ingineri la Timişoara într-un nou centru tehnologic

Autor: Bogdan Alecu

10.07.2011, 19:04 445

La capacitate maximă, în noul centru decercetare vor lucra aproape 2.400 de ingineri. Aceasta este cea maimare inves tiţie anunţată anul acesta pe piaţa auto locală într-odivizie de inginerie.

România se transformă astfel dintr-oţară în care constructorii auto sau furnizorii de componenteconstruiau uzine datorită costurilor scăzute într-o zonă în careaceleaşi companii construiesc acum centre de cercetare, în careangajează ingineri români pentru a dezvolta noi automobile saucomponente de înaltă tehnologie.

"În prezent centrul de inginerie dinTimişoara are 1.800 de angajaţi. Împreună cu fabrica de echipamenteelectronice avem combinaţia perfectă pentru activităţile decercetare şi dezvoltare. Avem posibilitatea să dezvoltăm, să testămşi să producem în acelaşi loc", a declarat Christian vonAlbrichsfeld, directorul general al Continental Automotive şidirector pentru cercetare şi dezvoltare în România.

Anul trecut, Renault Group România ainaugurat la Titu, judeţul Dâmboviţa un nou centru de inginerie şitestare ca parte a Renault Technologie Roumanie, cel de-al doileacel mai mare centru de cercetare al constructorului francez, careare ca misiune dezvoltarea viitoarelor modele proiectate pe bazaLogan. Situat pe un teren de 350 de hectare la 60 de kilometri deBucureşti, centrul Renault din Titu va avea peste 2.500 de ingineripână în 2015.

Un inginer în auto câştigă lunar 1.500de euro net, potrivit datelor furnizate de grupul cu activităţi înresurse umane Manpower România. Salariul pentru o astfel de poziţieeste de peste patru ori mai mare decât salariul mediu la nivelulîntregii economii, de 340 de euro net (la finele lunii mai),conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

Pe piaţa locală, Continental Automotive dezvoltă în cele trei centre din Timişoara, Sibiu şi Iaşicomponente pentru toate cele trei divizii ale grupului - Şasiu şiSigu ranţă, Interior şi Tren de rulare, precum unităţi de controlal airbagului, sisteme de frânare electronice, unităţi de comandă aşasiului sau sisteme de navigaţie.

Potrivit oficialilor companiei, bugetulde investiţii pe anul trecut a fost de 72 mil. euro.

La nivel naţional grupul german ainvestit în total peste 500 mil. euro şi are 10.000 de angajaţi. Întotal grupul Continental are în România opt unităţi de producţie şitrei centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei,Arad şi Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels