Mediafax.biz Exclusiv

Cosmote pleacă din America House, lăsând 15% din clădire goală

Autor: Cristi Moga

05.12.2010, 18:58 62

Cosmote a avut sediul central în America Houseîncepând cu luna aprilie a anului 2006, astfel că în următoareleluni contractul semnat pentru o perioadă de cinci ani ar urma săexpire.

O parte dintre operaţiuni au fost mutate înRiverplace, proiect de birouri în care se afla sediul central alcompaniei Zapp, cumpărată de grupul elen în2009.

Cosmote avea închiriate în America Housespaţii cu o suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătraţi, astfelcă circa 15% din suprafaţa imobilului aflat în proprietateacompaniei AEW Europe (divizie a grupului francez Natixis) ar urmasă rămână disponibilă.

Reprezentanţii Cosmote nu au comentatinformaţia, iar reprezentanţii AEW Europe nu au putut fi contactaţipână la închiderea ediţiei. Potrivit calculelor ZF, Cosmote plăteaanual circa un milion de euro pentru spaţiul din AmericaHouse.

Printre chiriaşii America House se mai numărăgrupurile Deloitte, Erste BCR sau casa de avocatură Ţuca Zbârcea& Asociaţii, clădirea de birouri intrând în proprietatea AEWEurope în 2007, în urma unei tranzacţii de 120 de milioane de eurocu dezvoltatorul imobiliar GTC.

Piaţa Victoriei este principalul pol debirouri al Capitalei, cu o suprafaţă de circa 200.000 de metripătraţi, dar o analiză recentă a ZF relevă că şi aici sunt înprezent spaţii disponibile de circa 20.000 de metri pătraţi, în 13clădiri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO