Mediafax.biz Exclusiv

Cu branduri proprii în portofoliu, Romastru merge pe afaceri de 85 mil. euro

Cu branduri proprii în portofoliu, Romastru merge pe afaceri de 85 mil. euro

Autor: Ioana David

04.07.2011, 18:42 223

"Romstaru este prezent în farmacii cu nouăbranduri proprii. Majoritatea acestor branduri se adreseazăsegmentului de oncologie şi celui de neurologie. Vânzărileînregistrate de la începutul anului aferente portofoliului debranduri proprii sunt de aproximativ 2 mil. euro", a spus CristianBota, directorul general al companiei.

Principalul obiect de activitate al Romastrueste reprezentat de marketingul farmaceutic, ceea ce presupuneactivităţi de promovare medicală pentru companii care fie nu suntprezente în România, fie şi-au externalizat această activitate.Compania are însă şi activitate de distribuţie, însă spre deosebirede marii distribuitori, are un număr mai redus de produse. Dinpunctul de vedere al activităţii de logistică, firma lucrează cu 17furnizori, atât interni, cât şi externi. La sfârşitul lui 2009,firma a lansat şi primele branduri proprii de generice, produse defirme din UE (în proporţie de 90%) şi India.

"Intenţia Romastru este deextindere a portofoliului de branduri propii.În lunile imediat următoare se vorlansa noi branduri, iar până la sfârşitul anului se preconizează căportofoliul Romastru va include 15 branduri. Este un procescontinuu de înregistrare a ariilor cu potenţial, analiză apatentelor, identificare a furnizorilor pentru generice,înregistrare şi lansare a acestor produse pe piaţă", a spus Bota.Peste 40 de produse ale Romastru urmează să fie lansate înintervalul 2011-2013.

Pe lângă extinderea cu branduri proprii înRomânia, un proiect similar este avut în vedere şi pentru Bulgaria,acolo unde firma operează deja.

Pe segmentul de distribuţie, firma a dublatcapacitatea de stocare şi a demarat noi parteneriate de laînceputul anului.

"Toate acestea vor genera o creştere cupeste 50% în vânzări anul acesta şi o mărire de 17% a echipeiRomastru", a spus Bota.

În distribuţie, firma are o cotă de piaţă de2,55% şi se afla pe locul zece în topul de profil în luna aprilie,potrivit datelor companiei de analiză şi studii de piaţă Cegedimcitate de Bota.Marii distribuitori de medicamente sunt Mediplus, parte aA&D Pharma, Farmexpert, Farmexim, Fildas, Polisano şialţii.

În primele cinci luni, Romastru a avutafaceri de 35 mil. euro, în creştere cu 49%.

Romastru este parte a grupului libanez defirme Pharaon Holding S.A.L, iar activitatea din România a fostîncepută în 1994.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului,acţionariatul Romastru se împarte între Roger Boulos Gemayel(14,4%), Philippine Pierre Marie Ioseph Thomas (14,4%), BotaCristian (4%), Pharaon Holding S.A.L.(societate holding) (52,8%), J.D.F. Holding S.A.L.(14,4%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24